Ousmane Dembele schittert zonder Kylian Mbappe als PSG zich opwarmt voor UCL-clash met Real Sociedad door sterke zege op Lille

Photo of author

By Annabelle

PARIJS — Paris Saint-Germain heeft zich opgewarmd voor de eerste wedstrijd van de UEFA Champions League van woensdag met Real Sociedad door Lille OSC zaterdag in Ligue 1 met 3-1 te verslaan. Goncalo Ramos, een eigen doelpunt van Alexsandro en Randal Kolo Muani bezorgden de mannen van Luis Enrique de drie punten in een terugslag in Parc des Princes nadat Yusuf Yazici Les Dogues al vroeg op voorsprong had gezet.

Kylian Mbappe kreeg vanaf het begin rust, nadat hij halverwege de week een zware enkelblessure opliep, maar de Franse superster zat wel op de bank, samen met veel vaste spelers van Les Parisiens. Een van hen was Gianluigi Donnarumma die werd vervangen door Keylor Navas voor een zeldzame uitvalbeurt voor de international van Costa Rica, die de bal binnen zes minuten uit zijn net plukte.

Het gaf Ousmane Dembele ook een kans om in goede vorm te komen in aanloop naar de terugkeer naar continentale plicht en het was er een die hij met aplomb aannam en hij produceerde een van zijn beste PSG optredens tot nu toe. Hij en zijn teamgenoten waren erop gebrand om LOSC vanaf het begin te verslaan en dat deden ze naar hartenlust, ondanks een vroege achterstand.

Tiago Santos bracht Lucas Beraldo in de problemen, omdat de Braziliaanse invaller in januari moeite bleef houden om zich aan te passen aan dit nieuwe PSG-team en Yazici kon van dichtbij afronden. Ramos had echter niet lang nodig om te antwoorden en tikte vier minuten later uit een assist van Dembele zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden binnen.

De Franse international stond in het middelpunt van de belangstelling zonder Mbappe en leverde een uitstekende prestatie voordat hij na een uur werd teruggetrokken. Het tweede doelpunt van PSG was een geluk bij een ongeluk, want Alexsandro miste de bal van Fabian Ruiz om hem na 17 minuten langs Lucas Chevalier te schuiven. Dit doelpunt hield stand in de tweede helft, totdat Kolo Muani de bal na goed werk van invaller Bradley Barcola binnen tikte en de overwinning compleet maakte.

“Het was een goede prestatie en we zijn erg trots op onszelf — ook al begon het slecht,” zei de Franse spits na de wedstrijd. “Ik denk dat het een goede test was voor de wedstrijd van woensdag. We voelen ons steeds beter naarmate we dichter bij de belangrijkste en cruciale momenten van het seizoen komen. Ik denk dat we goed bezig zijn en dat moeten we zo houden. Zolang ik op het veld sta, ben ik tevreden.”

Het was ook niet onverdiend, want de gastheren creëerden genoeg ondanks een gerouleerde startopstelling, wat een goed voorteken is voor de confrontatie met Sociedad volgende week. Aanvoerder Marquinhos, Achraf Hakimi, Warren Zaire-Emery en Vitinha begonnen allemaal aan de wedstrijd naast Mbappe, Barcola en Donnarumma op de bank.

Nordi Mukiele en Marco Asensio kregen waardevolle minuten en de eerste liet zien dat hij Luis Enrique veel te bieden heeft als hij hem meer wil gebruiken in de tweede helft van deze competitie. Het meest bemoedigend voor PSG in de aanloop naar deze wedstrijd is waarschijnlijk de huidige vorm van Sociedad, die een grimmige indruk maakt in de aanloop naar het bezoek van volgende week aan de Franse hoofdstad.

De Basken zijn vier wedstrijden zonder doelpunten en hoewel drie van deze wedstrijden eindigden in een gelijkspel, werden ze zaterdag thuis verslagen door Osasuna. Geen ideale voorbereiding op de reis naar Parijs, maar het klonk de Franse kampioenen als muziek in de oren toen ze eindigden met een overwinning op een lastige Lille-ploeg met een gerouleerd team en nu nieuwe zorgen over blessures.

Luis Enrique zal dankbaar zijn dat hij geen beroep hoefde te doen op Mbappe, die eindelijk wat rust kreeg na een gelukkige ontsnapping aan ernstige schade tegen Stade Brestois 29 in de Coupe de France. PSG begint meestal te zweten in aanloop naar hun terugkeer in de Champions League, maar dat is deze keer niet het geval en de Ligue 1 leiders kunnen zich richten op het veiligstellen van een sterk eerste been resultaat.

“We wilden geen risico’s nemen met Kylian”, zei de Spaanse tacticus na de wedstrijd. “We hadden hem door kunnen sturen, maar dat had geen zin gehad. Hij heeft veel geluk gehad. Als deze wedstrijd een finale was geweest, had hij waarschijnlijk gespeeld. Ik denk dat het slim van hem en mezelf was om hem te sparen voor woensdag.”

Ramos, Kolo Muani en vooral Dembele op dreef hebben zal enorm belangrijk zijn voor Les Parisiens als ze een sterke voorsprong willen nemen in het duel met Sociedad. Als ze daar aanstaande woensdag in slagen, zullen ze hun kansen op het bereiken van de kwartfinale enorm vergroten.