USWNT vs Argentinië live stream: Hoe USA kijken op Gold Cup, spelers om naar te kijken, verhaallijnen, tijd, teamnieuws

Photo of author

By Annabelle

Het nationale vrouwenelftal van de Verenigde Staten heeft Groep A in de Concacaf W Gold Cup 2024 onder controle en wil vrijdagavond hun ticket naar de knock-outfase slaan. Ze hebben dinsdag een 5-0 overwinning behaald op de Dominicaanse Republiek en moeten het vrijdag opnemen tegen groep rivalen Argentinië in het Dignity Health Sports Park in Carson, Californië om 22.15 uur ET. De Argentijnen hebben dringend doelpunten nodig na een doelpuntloos gelijkspel tegen Mexico en staan momenteel op de tweede plaats.

Het wordt de vijfde ontmoeting tussen de twee teams en de eerste tijdens een officieel toernooi. De USWNT heeft elke ontmoeting gewonnen met als meest recente een 6-0 overwinning tijdens de SheBelieves Cup van 2021. Fans kunnen alle actie van de Gold Cup bekijken op Paramount+.

Hier is alles wat je moet weten over de komende wedstrijd:

Info bekijken

Datum: Vrijdag 23 februari | Tijd: 10:15 p.m. ET
Plaats: Dignity Health Sports Park — Carson, Californië.
Stream: Paramount+

Spelers om in de gaten te houden

Argentinië

• Mariana Larroquette. De forward tekende onlangs bij NWSL-club Orlando Pride. Ze leidde Argentinië in de aanval tegen Mexico en creëerde twee kansen laat in de eerste helft.
  • Laurina Oliveros: De keepster deed het goed toen ze werd getest door Mexico. Ze kreeg 16 schoten te verwerken en eindigde de wedstrijd met vier reddingen.

VERENIGDE STATEN

• Jaedyn Shaw: De dynamische 19-jarige aanvalster kwam vanaf de bank in de openingstreffer. Ze zou op het nippertje kunnen starten en haar onberispelijke eindpasses zijn een aanwinst.
  • Naomi Girma: De centrale verdediger kwam niet in actie tegen de Dominicaanse Republiek, wat betekent dat ze zou kunnen starten tegen Argentinië. Haar langeafstandsvisie kan helpen om aanvallen af te slaan voordat ze beginnen.

Verhaallijnen

USWNT: De Stars and Stripes gingen snel van start tegen de Dominicaanse Republiek met een aansluitingstreffer uit een hoekschop die uiteindelijk werd afgekeurd vanwege buitenspel. Toch kwam de ploeg al in de eerste 10 minuten op het scorebord door een doelpunt van Oliva Moultrie en keek niet meer om. Interim hoofdcoach Twila Kilgore mikt hier op een soortgelijke start.

Argentinië: De Zuid-Amerikanen hadden een moeilijke start tegen Mexico. Ze konden zich niet snel in de wedstrijd nestelen en kregen in de eerste 20 minuten een strafschop tegen. Mexico-aanvoerder Rebeca Bernal kon de strafschop niet omzetten en uiteindelijk frustreerde Argentinië de tegenstander door hun fysiek te evenaren en genoegen te nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Ze zullen beter moeten doen dan drie schotpogingen tegen de Verenigde Staten als ze een kans willen maken op een resultaat.

Voorspelling

Het rouleren van spelers kan van invloed zijn op beide kanten van de bal en Argentinië’s gevoel van urgentie kan een aantal doelpunten in de weg staan, maar de stars and stripes gaan er met de overwinning vandoor. Kies: USA 3, Argentinië 0.