Liverpool crasht uit FA Cup tegen Brighton Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Liverpool s doelman Alisson, links, praat met Liverpool s Joe Gomez tijdens de FA Cup 4e ronde voetbalwedstrijd tussen Brighton and Hove Albion en Liverpool in het Falmer Stadium in Brighton, Engeland, zondag 29 januari 2023. AP

Kaoru Mitoma’s briljante controle en afwerking in de blessuretijd bezorgde de Seagulls een plaats in de vijfde ronde.

Liverpool had in het Amex geleid via Harvey Elliott, maar heeft nu slechts één keer gewonnen in hun laatste zes wedstrijden.

Lewis Dunk maakte voor de pauze gelijk voor Brighton en zij waren de overwinning waardig die ze kregen door een magisch moment van Mitoma.

De Japanse vleugelspeler kreeg een voorzet van Pervis Estupinan op zijn pad, schoof de bal over Joe Gomez heen en schoot in de 92e minuut hoog langs Alisson Becker.

Liverpool staat op de negende plaats in de Premier League, 21 punten achter koploper Arsenal.

Door het wegvallen van de FA Cup is de Champions League de enige kans op een beker dit seizoen.

Vorig seizoen stonden de mannen van Jurgen Klopp op de rand van een historische viervoudige overwinning, waaronder hun eerste FA Cup triomf in 16 jaar.

Maar Klopp is nog steeds op zoek naar antwoorden om hun achteruitgang te stoppen na een tweede nederlaag aan de zuidkust in 15 dagen.

De Duitser beschreef de 3-0 overwinning van Brighton tijdens de laatste ontmoeting als de slechtste prestatie uit zijn carrière als manager.

Liverpool vocht deze keer tenminste en zal twee grote gemiste kansen van Mohamed Salah betreuren.

De Egyptenaar had in ieder geval een hand in het doel van Liverpool toen hij Elliott vrijliet, wiens aanval te veel kracht had voor Steele om hem eruit te houden.

Brighton sloeg binnen negen minuten terug toen het krachtige schot van Tariq Lamptey door Dunk langs de hulpeloze Alisson werd afgeketst.

De gastheren zaten zonder Moises Caicedo, nadat de Ecuadoriaan vrijdag via sociale media probeerde een overstap naar Arsenal te forceren.

Brighton verloor deze maand al Leandro Trossard, die eerder dit seizoen een hattrick scoorde tegen Liverpool, aan de Gunners.

Maar die afwezigen lieten zich niet zien, want Liverpool was het grootste deel van de tweede periode op geluk aangewezen.

Ibrahima Konate en Fabinho hadden het grootste geluk dat ze aan een rode kaart ontsnapten na een aanval op Alexis Mac Allister en Evan Ferguson.

Alisson wierp zich voor Solly March om een briljante redding te verrichten op de inventieve voorzet van Mitoma en Konate deed hetzelfde om Ferguson te blokkeren.

Maar Brighton’s druk werd uiteindelijk beloond toen Mitoma zijn vierde doelpunt in zes wedstrijden maakte.