Messi was een zeer belangrijke drijvende kracht voor ons: PSG-coach Galtier Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Paris Saint-Germain s Argentijnse spits Lionel Messi (L) vecht om de bal met Toulouse s Marokkaanse spits Zakaria Aboukhlal tijdens de Franse L1 voetbalwedstrijd tussen Paris Saint-Germain (PSG) en Toulouse FC in het Parc des Princes stadion in Parijs op 4 februari 2023. AFP

Messi sloeg toe met een typische krulstoot in de 57e minuut na een actie met de Marokkaanse rechtsback Achraf Hakimi, die PSG laat in de eerste helft op gelijke hoogte bracht nadat vrije trappen specialist Branco van den Boomen Toulouse in de 20e op voorsprong had gezet.

PSG moest het stellen zonder de geblesseerde aanvallers Kylian Mbappé en Neymar en leunde zwaar op Messi, die in de blessuretijd de paal raakte. Zonder Messi, die 98 doelpunten maakte voor Argentinië, had PSG meer moeite gehad.

“Messi was een zeer belangrijke stuwende kracht voor ons, gezien zijn doelpunt en de kansen die hij creëerde. Ik vraag het team voor hem te spelen en voor hem te werken. Hij moet van bepaalde taken worden ontheven”, zei coach Christophe Galtier. “Zijn teamgenoten moeten zich meer inspannen om de bal terug te veroveren en ruimtes te creëren, zodat hij zijn passes, die zo zeldzaam zijn, kan rondspuiten.”

PSG heeft Messi nodig met Bayern München op 14 februari in het eerste been van hun ronde-van-16 wedstrijd in de Champions League.

Mbappé is minstens drie weken uitgeschakeld na een scheur in zijn linkerdij. Neymar wordt behandeld voor een zere adductor en miste zijn tweede wedstrijd op rij. De blessureperikelen van PSG namen toe toen de Portugese middenvelder Renato Sanches er vroegtijdig af ging met een dijbeenblessure.

PSG had twee van zijn vorige vijf wedstrijden verloren en één gelijkgespeeld, en kwam in de twintigste wedstrijd op achterstand toen een vrije trap van Van den Boomen vanaf rechts langs de gestrande doelman Gianluigi Donnarumma in de linkerhoek vloog.

Nadat Marquinhos met een kopbal uit de corner van Messi de paal had geraakt, maakte PSG in de 38e gelijk met een fraaie treffer van 20 meter van Hakimi.

Maar Marquinhos bleek buitenspel te staan bij het doelpunt van Messi, tot frustratie van de sarcastisch klinkende Toulouse-coach Philippe Montanier.

“Ik ken de regels van het scheidsrechteren niet zo goed, maar ik heb wel 30 jaar in het doel gespeeld”, zei hij. “Dus ik weet dat het moeilijk is als een speler de bal in de weg zit.”

ANDERE WEDSTRIJDEN

Kosovo vleugelspeler Edon Zhegrova maakte gelijk met een volley en zette invaller Rémy Cabella in de 85ste minuut aan tot een volley. Lille won op Rennes met 3-1 en komt zo twee punten achter Rennes op de vijfde plaats.

Nadat hij midweeks in de derde minuut had gescoord, maakte spits Amine Gouiri al na 28 seconden een doelpunt voor Rennes.

Alexandre Lacazette maakte ook zijn 13e doelpunt van de campagne – gelijk met Mbappé – toen Lyon met 3-1 won bij Troyes.

Marseille moet zondag thuis Nice verslaan om vijf punten achter PSG te blijven voor hun ontmoeting op 26 februari.