Martínez scoort 2 en Inter vecht terug tegen Cremonese Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Joshua Tenkorang Cremonese s Italiaanse middenvelder vecht om de bal met Inter Milan s Argentijnse spits Lautaro Martinez tijdens de Italiaanse Serie A voetbalwedstrijd tussen Cremonese en Inter Milan op 28 januari 2023 in het Giovanni Zini stadion in Cremona. AFP

Cremonese nam een verrassende voorsprong met een prachtige treffer van David Okereke, maar Martínez scoorde in elke helft.

Dat bracht de wereldbekerwinnaar op zes doelpunten in zijn laatste zes wedstrijden voor Inter en bracht zijn team twee punten boven de derde plaats AC Milan, dat zondag tegen Sassuolo speelt. Inter en Milan ontmoeten elkaar volgend weekend in een Serie A derby.

Het als zesde geplaatste Atalanta kan later op gelijke hoogte komen met Milan door thuis te winnen van het door degradatie bedreigde Sampdoria.

Cremonese bleef geworteld aan de onderkant van de tabel, negen punten van veiligheid.

Inter wilde terugkomen van een demotiverend verlies in eigen huis tegen Empoli, maar kwam in de 11e minuut verrassend op achterstand toen Okereke aan de rand van het strafschopgebied ruimte maakte en een prachtige treffer in de rechterbovenhoek krulde.

Inter kwam 10 minuten later op gelijke hoogte toen doelman Marco Carnesecchi de volley van Edin Džeko uit een corner goed pareerde, maar Martínez tikte de rebound binnen.

De Nerazzurri gingen bijna met een voorsprong de rust in, maar Carnesecchi pareerde eerst een fel schot van Federico Dimarco en kwam daarna snel weer overeind om Martínez bij het vervolg af te stoppen.

Martínez kreeg echter zijn tweede in de 65e toen hij werd vrijgelaten door een doorloopbal van Džeko en zijn inzet met een deflectie over Carnesecchi heen vloog.

COMEBACK

Torino scoorde twee keer in de laatste acht minuten – en maakte bijna de winnende – om een 2-2 gelijkspel bij Empoli te redden.

Sebastiano Luperto kopte kort voor rust zijn eerste doelpunt in de Serie A binnen en Răzvan Marin scoorde in de 69e minuut een sensationele treffer van grote afstand.

Maar Samuele Ricci maakte er in de 82e weer één tegen zijn oude club en Antonio Sanabria krulde drie minuten later de gelijkmaker binnen.

Ongelooflijk genoeg kwam Torino in de slotminuut nog dicht bij de winnaar, maar de inzet van Aleksej Mirančhuk kwam tegen de linkerpaal.