Man United verslaat Palace met 2-1, Casemiro geschorst na rood Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Casemiro (18) van Manchester United viert feest met teamgenoten nadat hij het tweede doelpunt van de wedstrijd heeft gemaakt tijdens de Engelse FA Cup 4e ronde voetbalwedstrijd tussen Manchester United en Reading op Old Trafford in Manchester, Engeland, zaterdag 28 januari 2023. AP

De Braziliaanse international werd in de tweede helft uit het veld gestuurd omdat hij Palace-middenvelder Will Hughes bij de nek greep en krijgt nu een verbod van drie wedstrijden voor gewelddadig gedrag.

United zit al de rest van het seizoen zonder Christian Eriksen vanwege een enkelblessure en moet nu het verlies van nog een invloedrijke middenvelder verwerken.

Casemiro werd in de 70e minuut van het veld gestuurd, kort nadat Marcus Rashford de ploeg van Erik ten Hag op een 2-0 voorsprong had gezet.

Na een worsteling tussen beide spelers aan de zijlijn vroeg VAR scheidsrechter Andre Marriner om de beelden van Casemiro te bekijken en de beslissing was direct rood.

Zijn afwezigheid werd onmiddellijk gevoeld toen Palace een spannend slot opzette. Jeffrey Schlupp scoorde zes minuten na Casemiro’s ontslag.

Bruno Fernandes had al vroeg de score geopend vanaf de penaltystip en United leek op weg naar de overwinning toen Rashford er een tweede aan toevoegde.

Maar voor een steeds nerveuzer wordend Old Trafford publiek domineerde Palace toen de thuisploeg met 10 man kwam te staan.

United hield stand voor de overwinning en kwam zo op acht punten van koploper Arsenal, dat eerder met 1-0 verloor bij Everton.