Inter Miami vs. Real Salt Lake score: Lionel Messi en assists van Luis Suarez leiden tot winst in MLS-opener

Photo of author

By Annabelle

Het was verre van perfect, maar Inter Miami begon het seizoen met een 2-0 overwinning op Real Salt Lake achter doelpunten van Robert Taylor en Diego Gomez. Lionel Messi en Luis Suarez zorgden voor de assists tijdens de wedstrijd, maar er is ruimte voor verbetering, want er was een fout van Zack MacMath voor nodig om het eerste doelpunt binnen te schieten, maar het tweede doelpunt was een prachtige opbouw van rijpe passes.

Real Salt Lake kwam voorbereid, zoals te zien was aan hun creatieve set play verdediging op Messi die leidde tot een blok in het strafschopgebied door Justen Glad om te voorkomen dat Miami 16 minuten voor tijd op voorsprong kwam, maar ze waren te behoudend in de eerste helft. Verzuim van het middenveld van Miami leidde tot gemiste kansen in deze wedstrijd, maar tegen andere teams in de competitie zou Miami meerdere doelpunten hebben tegen gekregen en dat zal Tata Martino zorgen baren. De Herons hadden moeite met het tempo en zullen zondag snel weer moeten aantreden tegen de LA Galaxy nadat Messi en Suarez 90 minuten hebben gespeeld.

Voor Salt Lake voelt het als een gemiste kans. Ze hielden het grootste deel van de wedstrijd gelijke tred met Miami, maar toen het erop aankwam waren ze niet goed genoeg. Er zijn morele overwinningen te behalen, maar daar kom je niet ver mee. De volgende keer dat Cristian Arango vijf kansen krijgt in een wedstrijd, moet er eentje achterin het net belanden om er iets uit te halen.

Met een xG van 1.75 tegen 0.77 verdiende Miami het om deze wedstrijd te winnen, maar Messi en Suarez waren samen goed voor 1.24 van die xG ondanks dat ze samen geen doelpunt maakten. Het duo nam zes schoten, maar omdat de meeste van buiten het strafschopgebied kwamen, was MacMath goed uitgerust om ze te stoppen. Real Salt Lake zat zo diep in de eerste helft dat Miami niet in staat was om er achter te komen en Julian Gressel had moeite om de boel van diep te ontsluiten omdat de geblesseerde Benjamin Cremaschi werd gemist. Dit zal verbeteren naarmate Miami verder van het voorseizoen verwijderd raakt, maar Martino zal zijn team misschien passoefeningen laten doen in de aanloop naar de confrontatie met de Galaxy.

Tomas Aviles was niet op zijn best, maar met vijf onderscheppingen is zijn defensieve groei zichtbaar. De twee fouten van Gressel die leidden tot een schot op het middenveld gaven de verdediging van Miami meer werk te doen dan verwacht. Al met al is het alleen maar goed om het seizoen te beginnen met een overwinning en een shutout, maar de verwachtingen zijn hooggespannen voor Miami en ze zullen teams van het veld moeten blazen om aan die verwachtingen te voldoen.