Inter heeft Atletico Madrid misschien niet uitgeschakeld, maar de mannen van Simone Inzaghi laten zien waarom ze gebouwd zijn voor de UCL

Photo of author

By Annabelle

Simone Inzaghi’s Inter won het eerste deel van de Champions League ronde van 16 tegen Atletico Madrid met 1-0 en heeft nu een goede uitgangspositie om zich te kwalificeren voor de volgende ronde, maar het moet een nederlaag zien te voorkomen op 13 maart in het Wanda Metropolitano. De ploeg onder leiding van Diego Simeone zal proberen een comeback te maken tegen een van de sterkste Europese ploegen, die dinsdag liet zien waarom ze serieus genomen moeten worden.

Na de overwinning in San Siro laat Inter zien dat de finale van vorig seizoen geen toevalstreffer was, toen het in Istanbul verloor van Manchester City. De Nerazzurri hadden weer een geweldige wedstrijd, met hun 21e nul op het scorebord en Atleti met nul schoten op doel.

De verdediging toonde aan één van de beste in Europa te zijn, maar Inter heeft misschien wat spijt en ruimte voor verbetering na de confrontatie van dinsdag. Sleutelspeler Hakan Calhanoglu speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen en had een pass afrondingspercentage van 69,6%, terwijl zijn totale percentage van het seizoen 90,9% is. Inter had zeker meer kunnen scoren. De thuisploeg had 19 schoten en vijf op doel, waarbij Marko Arnautovic, die in de tweede helft in het veld kwam, twee grote kansen kreeg voordat hij het beslissende doelpunt van de wedstrijd maakte.

Er waren veel positieve punten in die tweede helft, vooral de vleugelspelers Carlos Augusto en Denzel Dumfries. De voormalige speler van Monza was bijna perfect in alle verdedigende acties, terwijl Dumfries cruciaal was aan de aanvallende kant. Davide Frattesi, die Henrikh Mkhitaryan verving, had een sterk laatste deel van de wedstrijd, waarin hij een aantal belangrijke ballen veroverde toen Atletico probeerde te spelen met de tegenaanvallen. Dit is een van de beste aspecten van Inter dit seizoen — de kleedkamer is eensgezind en wie speelt, presteert.

Startende spits Marcus Thuram, die ook niet zijn beste eerste helft speelde, raakte geblesseerd en werd in de rust vervangen door dezelfde Arnautovic en zal waarschijnlijk een aantal wedstrijden missen, in afwachting van medische tests. Coach Inzaghi kan over het algemeen blij en tevreden zijn over de prestaties van zijn team, maar met wat meer concreetheid had Inter de reis naar Madrid volgende maand met minder druk kunnen voorbereiden.

Aan de andere kant moet Simeone de wedstrijd volgende maand anders voorbereiden, want Atletico creëerde niet veel kansen en had bovenal geen enkel schot op doel in de eerste helft. Alvaro Morata, die een deel van de tweede helft speelde, is terug en zal zeker starten in de tweede helft, maar het team moet ook een andere aanpak hebben. Over het algemeen was en is Inter de favoriet, zeker na de overwinning van dinsdag, maar ondanks het optimisme kan er op 13 maart nog van alles gebeuren in het Wanda Metropolitano.