Klopp ziet kleine stapjes Liverpool vooruitgang in Chelsea patstelling Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Liverpool s manager Jurgen Klopp zwaait na de Engelse Premier League voetbalwedstrijd tussen Liverpool en Chelsea in het Anfield stadion in Liverpool, Engeland, zaterdag 21 januari 2023. AP

Beide partijen blijven negen punten verwijderd van de Champions League plaatsen na een slechte wedstrijd die hun strijd dit seizoen samenvatte.

Bij Chelsea werd een doelpunt van Kai Havertz al vroeg afgekeurd wegens buitenspel en er waren veelbelovende beelden van het nieuwe contract van 100 miljoen euro (108 miljoen dollar), Mykhailo Mudryk, die van de bank kwam.

Maar de Blues blijven op de 10e plaats staan, zonder een uitoverwinning sinds oktober.

Liverpool stijgt naar de achtste plaats, boven Brentford op doelsaldo.

Maar Klopp putte moed uit zijn eerste Premier League overwinning sinds oktober, na de 3-0 nederlaag bij Brighton afgelopen weekend, die hij omschreef als de slechtste prestatie uit zijn carrière als manager.

“Voor mij is het duidelijk, in deze situatie moet je klaar zijn voor kleine stapjes en dit was een kleine stap vandaag,” zei Klopp na zijn 1000ste wedstrijd aan het hoofd van Mainz, Dortmund en Liverpool.

“Dat is hoe het is. Ik verwacht vooruitgang en ik denk dat het vanaf de laatste competitiewedstrijd vooruitgang was, zeker, en dat is belangrijk.

“Ik weet dat we de goede dingen nog beter en langer moeten doen, in een ideale wereld de volle 95 of 100 minuten en dan zijn we er. We gaan die kant op, dat weet ik zeker.”

Klopp voerde ingrijpende wijzigingen door met onder meer Fabinho, Jordan Henderson en Trent Alexander-Arnold op de bank.

De personele veranderingen leidden niet tot een drastisch betere prestatie, want de Reds werden in de eerste 45 minuten teruggedrongen door een eveneens niet op elkaar ingespeeld Chelsea.

“We wilden winnen, maar we nemen het punt en gaan verder,” zei Chelsea baas Graham Potter. “Ik hield van de energie van het team en wat we probeerden te doen.”

De bezoekers hadden de bal al na drie minuten in het net toen Havertz de bal binnenschoof nadat Thiago Silva uit een corner de paal had geraakt.

De Duitser stond echter buitenspel na een VAR-controle.

Cody Gakpo schoot voor rust twee keer over met Liverpool’s beste uitzicht op een doelpunt, maar het waren de mannen van Potter die het dichtst bij een doorbraak kwamen toen Benoit Badiashile’s kopbal goed werd gered door Alisson Becker uit een ander gevaarlijk stuk.

Mudryk moest wachten op zijn debuut, maar de introductie van de Oekraïner na 10 minuten in de tweede helft bracht Chelsea tot leven toen hij na snel voetenwerk in het zijnet schoot.

“Hij zal alleen maar beter worden hoe meer hij bij ons is en hoe meer we elkaar begrijpen, maar veelbelovende tekenen,” voegde Potter eraan toe.

“Hij zal supporters van hun stoel krijgen. Zijn dribbelactie is echt hoog en hij weet waar het doel is.”

De komst van Darwin Nunez van de bank had een soortgelijke impact op de Liverpool aanval, maar ook de Uruguayaan vond geen doorgang.

Na een stormloop miste Nunez de kracht om Kepa Arrizabalaga te verslaan, voordat hij Alexander-Arnold aanzette om Liverpool’s beste kans van de wedstrijd naast te schieten.

Na de impasse in zowel de League als de FA Cup finale van vorig seizoen, die Liverpool won op strafschoppen, eindigde een derde opeenvolgende ontmoeting tussen beide partijen doelpuntloos.