Pedri schiet Barcelona voorbij Getafe naar koppositie Spaanse competitie Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Barcelona s Spaanse middenvelder Pedri (L) vecht om de bal met Getafe s Spaanse middenvelder Luis Milla tijdens de Spaanse competitie voetbalwedstrijd tussen FC Barcelona en Getafe CF in het Camp Nou stadion in Barcelona, op 22 januari 2023. AFP

Pedri scoorde in de eerste helft voor de Catalaanse club, die daarmee een voorsprong van zes punten heeft opgebouwd op de wedstrijd van Madrid bij Athletic Bilbao later op zondag.

Barcelona won vier van zijn laatste vijf wedstrijden, met als enige tegenslag een gelijkspel tegen Real Betis in de halve finale van de Spaanse Supercup in Saoedi-Arabië, waar het via een strafschoppenserie verder kwam en uiteindelijk de titel won in een finale tegen Madrid.

Getafe spelers deden de erewacht voor de wedstrijd in het Camp Nou vanwege Barcelona’s Super Cup titel. Aanvoerder Sergio Busquets werd ook gehuldigd omdat hij 700 optredens bij de Catalaanse club heeft overschreden.

Barcelona versloeg Getafe ondanks dat het speelde zonder de geschorste spits Robert Lewandowski, de topscorer van de competitie. De Poolse speler zat de tweede van een drie-game schorsing uit voor het niet respecteren van een scheidsrechter in een competitiewedstrijd vorig jaar. Ferran Torres was ook niet beschikbaar voor Barcelona coach Xavi vanwege een rode kaart schorsing.

Pedri scoorde het winnende doelpunt na een assist van Raphinha in de 35e minuut.

Getafe heeft vier keer op rij verloren, waaronder drie opeenvolgende in de competitie. De club uit Madrid heeft slechts vier competitieoverwinningen en staat op de 16e plaats, net buiten de degradatiezone.

Madrid, dat donderdag Villarreal met 3-2 uitschakelde in de ronde van 16 van de Copa del Rey, moet het opnemen tegen een Athletic-team dat Espanyol in de Copa passeerde, maar in twee opeenvolgende competitiewedstrijden niet won. Het verloor de derby in Baskenland van Real Sociedad in de vorige ronde.

Madrid probeert zijn eerste competitiezege sinds december te behalen.

LATE PENALTY’S VOOR VILLARREAL

Villarreal heeft één strafschop omgezet en een andere gemist in de rust in een 1-0 thuisoverwinning op Girona.

Spits Gerard Moreno zag zijn strafschop vier minuten in de toegevoegde tijd gered, maar spelverdeler Dani Parejo zette zijn poging in de 111e minuut om in het slotstuk van de wedstrijd.

Door de late overwinning staat Villarreal op de vijfde plaats, in punten gelijk met Atletico Madrid, dat de laatste kwalificatieplaats voor de Champions League bezet.

Middenmoter Girona speelde vanaf de 78ste met een man minder toen verdediger Santiago Bueno met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Villarreal kwam na een 3-2 verlies tegen Real Madrid in de 16e ronde van de Copa del Rey, toen het een voorsprong van twee doelpunten in de eerste helft verspeelde. Het had Madrid twee ronden geleden met 2-1 verslagen in de competitie en speelde daarna met 1-1 gelijk bij Celta Vigo.

Het op de laatste plaats staande Elche speelde thuis met 1-1 gelijk bij het op de zevende plaats staande Osasuna en blijft de enige ploeg die na 18 Spaanse competitiewedstrijden dit seizoen nog moet winnen.