Messi’s doelpunt helpt Franse koploper PSG om Toulouse met 2-1 te verslaan Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

PSG s Lionel Messi reageert tijdens de Franse League One voetbalwedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Toulouse, in het Parc des Princes, in Parijs, Frankrijk, zaterdag 4 februari 2023. AP

De superster sloeg toe met een typische krulstoot in de 57e minuut na een beweging met Marokko rechtsback Achraf Hakimi, die PSG op gelijke hoogte bracht laat in de eerste helft nadat vrije trap specialist Branco van den Boomen Toulouse op voorsprong had gezet in de 20e.

PSG moest het zonder de geblesseerde aanvallers Kylian Mbappe en Neymar stellen en leunde zwaar op Messi, die in de blessuretijd de paal raakte.

Mbappe is minstens drie weken uitgeschakeld na een scheur in zijn linkerdij. Neymar wordt behandeld voor een zere adductor en miste zijn tweede wedstrijd op rij. De blessureperikelen van PSG namen toe toen de Portugese middenvelder Renato Sanches er in de 13e afging met een dijbeenblessure.

PSG had twee van zijn vorige vijf wedstrijden verloren en één gelijkgespeeld, en kwam in de 20e achter toen een vrije trap van Van den Boomen vanaf rechts langs de gestrande doelman Gianluigi Donnarumma in de linkerhoek vloog.

Nadat Marquinhos met een kopbal uit de corner van Messi de paal had geraakt, maakte PSG in de 38e gelijk met een fraaie treffer van 20 meter van Hakimi.

In de late wedstrijden speelde het als vijfde geplaatste Rennes thuis tegen het als zesde geplaatste Lille en het inconsistente Lyon speelde bij het nederige Troyes.

Marseille moet zondag thuis Nice verslaan om vijf punten achter PSG te blijven voor de wedstrijd van 26 februari.