AZ komt terug van achterstand en boekt late overwinning op Heerenveen

Photo of author

By Jordy van Wijk

AZ heeft zaterdag drie zwaarbevochten punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De Alkmaarse club knokte zich terug van een 0-1-achterstand (2-1) en houdt daardoor zicht op directe directe plaatsing voor de voorronde van de Conference League.

AZ kwam tegen Heerenveen al in de zevende minuut op achterstand door een goal van Amin Sarr. Op slag van rust viel de gelijkmaker. Jesper Karlsson tikte een voorzet binnen. Vervolgens leek het 1-1 te blijven, tot invaller Tijjani Reijnders in de 87e minuut de winnende goal maakte voor AZ.

Door de overwinning heeft nummer vijf AZ punten achterstand op zowel FC Twente, dat vrijdag met 2-0 won van Sparta Rotterdam, en Feyenoord, dat zondag thuis speelt tegen FC Utrecht. De vierde plek in de Eredivisie is goed voor een plek in de voorronde van de Conference League, terwijl de nummers vijf tot en met acht play-offs spelen om het laatste Europese ticket. Heerenveen mag nog een klein beetje hopen op een plek in de play-offs, maar de concurrentie staat er – zeker na de nederlaag tegen AZ – beter voor.