Arsenal verslaat Man Utd om titelverklaring af te leggen Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Eddie Nketiah van Arsenal viert feest met zijn teamgenoten nadat hij het derde doelpunt van zijn ploeg heeft gescoord tijdens de voetbalwedstrijd in de Engelse Premier League tussen Arsenal en Manchester United in het Emirates-stadion in Londen, zondag 22 januari 2023. AP

United-spits Marcus Rashford legde de thuisfans het zwijgen op met de openingstreffer, maar een gelijkmaker van Eddie Nketiah en een prachtige treffer van Bukayo Saka in de tweede helft deden de wedstrijd kantelen.

Maar de bezoekers, die de hele wedstrijd gevaarlijk waren in de rust, maakten gelijk toen de Argentijnse verdediger Lisandro Martinez de bal binnenkopte nadat Arsenal een corner niet had weggewerkt.

De Gunners gingen met man en macht op zoek naar een winnaar en kregen uiteindelijk het verdiende doelpunt toen Nketiah de bal in de 90e minuut binnen draaide.

Eerder had titelverdediger Manchester City het gat tot slechts twee punten gedicht met een 3-0 overwinning op Wolves, dankzij Erling Haalands vierde hattrick van het seizoen.

Scott McTominay verving de Braziliaanse middenvelder Casemiro, die onverkiesbaar was na zijn vijfde boeking van het seizoen in United’s gelijkspel met Crystal Palace, en Wout Weghorst, die uitgeleend werd, speelde opnieuw de hoofdrol.

Leandro Trossard, die eind vorige week overkwam van Brighton, moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Mikel Arteta stelde een ongewijzigd team samen.

– Arsenal geloof –

Bij de Emirates groeit het geloof dat de Gunners eindelijk een einde kunnen maken aan hun lange wachttijd op de Premier League-titel, die ze sinds 2004 niet meer hebben gewonnen.

Arsenal schoot uit de startblokken en Thomas Partey schoot net naast.

Maar het was United dat in de 17e minuut op verbluffende wijze de gelijkmaker maakte. Bruno Fernandes vond Rashford, die Partey met gemak passeerde en vanaf 25 meter een laag schot in de hoek van het doel schoot.

Arsenal kwam slechts zeven minuten later op gelijke hoogte toen Nketiah bij de achterste paal Aaron Wan-Bissaka kwijtraakte en de voorzet van Granit Xhaka binnenknikte.

De thuisploeg kreeg nu de wind in de zeilen, maar United was dicht bij een nieuwe voorsprong. McTominay forceerde een duikende redding van Aaron Ramsdale.

Na een half uur kreeg Arteta een boete van scheidsrechter Anthony Taylor omdat zijn emoties de overhand kregen.

Arsenal was de eerste die dreigde na de pauze en ging op zoek naar een nieuw doelpunt en nam in de 53e minuut de leiding.

Christian Eriksen stond Saka van Engeland af, schoof de bal op zijn linkervoet en schoot van buiten het strafschopgebied feilloos langs David de Gea in het United-net.

Maar de spannende wedstrijd kreeg een nieuwe wending toen United zes minuten later op gelijke hoogte kwam.

Ramsdale morste de bal uit een corner van United en Lisandro Martinez stortte zich erop en kopte de bal in het net.

Arsenal hergroepeerde zich en Saka raakte de paal in een bijna-herhaling van zijn doelpunt terwijl De Gea nerveus toekeek.

De Gea maakte een prima redding toen Nketiah van dichtbij op hem schoot, terwijl de klok doortikte en United niet in staat was de bal langdurig te controleren.

United was dicht bij een gelijkspel, maar Arsenal pakte de drie punten toen Nketiah zijn tweede van de middag scoorde na een lange VAR-controle.

(Voor meer sportnieuws en updates, volg Ahram Online Sports op Twitter op @AO_Sports en op Facebook op AhramOnlineSports.)