Mbappe geblesseerd af voor PSG na missen tweemaal genomen penalty Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Gewonde PSG s Kylian Mbappe grimassen in pijn tijdens de Franse League One voetbalwedstrijd tussen Montpellier en Paris Saint-Germain in het State La Mosson stadion in Montpellier, Frankrijk, woensdag 1 februari 2023. AP

De WK-ster ging er halverwege de eerste helft af, nadat hij zijn rechterbeen onder de knie klemde na een uitdaging. TV-camera’s lieten ook zien hoe hij over de achterkant van zijn linkerdij wreef toen hij naar de kleedkamer liep.

Maar PSG coach Christophe Galtier was optimistisch.

“Is het een kneuzing? Dat weten we nog niet. Het ziet er niet ernstig uit,” zei Galtier nadat PSG met 3-1 had gewonnen en zo vijf punten voor staat op de ranglijst. “We maken ons niet al te veel zorgen.

PSG kreeg in de zevende minuut via videoherhaling een penalty toegekend toen centrale verdediger Christopher Jullien Sergio Ramos naar achteren had getrokken.

Doelman Benjamin Lecomte redde de eerste inzet van Mbappe en verrichtte, nadat de scheidsrechter een herkansing had bevolen, een uitstekende redding om de inzet van Mbappe op de rechterpaal te duwen.

Mbappe miste een open doel toen de rebound voor hem viel en hij de bal hoog over de lat schoot. Mbappe, die twee strafschoppen scoorde in zijn hattrick voor Frankrijk in de WK-finale en nog een in het verlies van de strafschoppen tegen Argentinië, keek verbijsterd.

Mbappe ging zitten en wees naar zijn been na een uitdaging. Hij werd in de 21e gewisseld en kon ongehinderd van het veld lopen, ondanks hulp van medewerkers.

De veteraan centrale verdediger Ramos ging er na ongeveer 30 minuten geblesseerd af.

PSG staat tegenover Bayern München in de eerste etappe van hun ronde-van-16 wedstrijd in de Champions League op 14 februari.