Man City verslaat Chelsea om titelzege Premier League te vieren Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Manchester City s Julian Alvarez, tweede links, viert feest na het scoren van het openingsdoelpunt van zijn ploeg tijdens de voetbalwedstrijd in de Engelse Premier League tussen Manchester City en Chelsea in het Etihad Stadium in Manchester, Engeland, zondag 21 mei 2023. AP

De mannen van Pep Guardiola hebben zaterdag hun vijfde titel in zes seizoenen veroverd door Arsenal als tweede te verslaan met 1-0 bij Nottingham Forest.

Dat gaf Guardiola de luxe om de meeste van zijn sterren te laten rusten met het oog op de FA Cup en Champions League finales volgende maand als City voor de treble gaat.

De kracht van City’s ploeg werd geïllustreerd door Julian Alvarez, die het grootste deel van het seizoen Erling Haaland’s vervanger was, die zijn 17e doelpunt van de campagne maakte om de ongeslagen reeks van de Engelse kampioenen in alle competities te verlengen tot 24 wedstrijden.

Maar een feestelijke middag voor City werd ontsierd door duizenden fans die het veld opliepen, ondanks de verzoeken van de club om op de tribune te blijven.

Guardiola bracht negen wijzigingen aan in het elftal dat Real Madrid midweeks met 4-0 versloeg.

De jeugdige gastheren waren nog te scherp voor de belegerde bezoekers en namen na 12 minuten de leiding.

Alvarez zette zijn verbluffende seizoen voor club en land voort toen de Argentijnse wereldbekerwinnaar de pass van Cole Palmer binnen veegde.

Palmer profiteerde optimaal van zijn zeldzame start in de Premier League en had de pech dat hij de voorsprong van City niet verdubbelde toen zijn schot van de lijn werd gehaald door Trevoh Chalobah.

De nederlaag bevestigde dat Chelsea een miserabele campagne zal eindigen in de onderste helft en een vertrouwd gebrek aan scherpte voor het doel liet zien waarom de Blues het dit seizoen onder drie verschillende managers zo moeilijk hebben gehad.

Raheem Sterling had zijn terugkeer naar de Etihad moeten markeren met minstens één doelpunt, maar werd afgehouden door een prima redding van Stefan Ortega toen hij één op één stond met de Duitse doelman.

Even later kopte Conor Gallagher op de paal en kon alleen Ortega voorblijven.

Maar het gebrek aan gevaar voor beide partijen scheen door, want het grootste deel van de wedstrijd speelde zich af in een slakkengang onder de ongewoon bakkende Manchester zon.

Niet dat de thuisfans dat erg vonden, want ze bezongen hun ploeg met kreten van “kampioenen” en stuiterden rond met de Poznan-viering met de rug naar het veld.

Chelsea had de betere kansen in de tweede helft om in ieder geval een zevende nederlaag in negen wedstrijden onder waarnemend baas Frank Lampard te voorkomen.

Zelfs toen de stand-in City-doelman Ortega uiteindelijk werd verslagen door Sterling, stond John Stones klaar om de bal van de lijn te halen.

Mykhailo Mudryk en Cesar Azpilicueta verprutsten ook late kansen om een punt te pakken.

Aan de andere kant was Kalvin Phillips dicht bij zijn eerste City doelpunt toen de kopbal van de Engelse middenvelder via de binnenkant van de paal terugkwam.

20 minuten voor tijd werd een tweede doelpunt van Alvarez afgekeurd wegens handsbal van Riyad Mahrez, voordat Guardiola het thuispubliek gaf wat het wilde door Haaland van de bank te halen.

De Noor ging met zijn eerste balcontact op doel af en zette Rico Lewis bijna op voorsprong met een schot over het doel.

Maar hij moest wachten op zijn 53 doelpunt van het seizoen, want City speelde de slotfase rustig uit om een voorsprong van zeven punten te nemen op Arsenal met nog twee wedstrijden te gaan.