Bayern München verslaat Werder Bremen en vergroot voorsprong in Duitsland Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Bayern s doelpuntenmaker Serge Gnabry, rechts, viert feest met teamgenoten tijdens een Duitse Bundesliga voetbalwedstrijd tussen Werder Bremen en Bayern München in Bremen, Duitsland, zaterdag 6 mei 2023. AP

Gnabry brak in de 62e minuut door, greep de losse bal en scoorde na een schot van Jamal Musiala op aangeven van Sadio Mané. Leroy Sané verdubbelde 10 minuten later de voorsprong van Bayern met een schot vanuit een kleine hoek na een indringende steekbal van Noussair Mazraoui.

Bremen bracht de wedstrijd uit het niets weer tot leven toen Niklas Schmidt in de 87e een afstandsschot in de bovenhoek krulde, kort nadat hij van de bank was gekomen. Bremen probeerde de stand gelijk te trekken, maar Bayern hield stand met slim verdedigen en strategisch tijdverlies.

Bayern domineerde het grootste deel van de eerste helft zonder noemenswaardige kansen te creëren tegen de compacte verdediging van Bremen, afgezien van een kopbal van Benjamin Pavard die door doelman Jiří Pavlenka werd weggedrukt.

Bremen liet Bayern eerst schrikken toen Mitchell Weiser een voorzet voor het doel niet raakte, en kort daarna opnieuw toen middenvelder Christian Gross door het midden van het veld langs twee verdedigers stormde, maar het doel miste.

Bayern is verzekerd van een 11e opeenvolgende Duitse titel als het de laatste drie wedstrijden tegen Schalke, Leipzig en Keulen wint.

Dortmund, dat vorige week met Bochum de leiding in de competitie verloor, ontvangt zondag het als zevende geplaatste Wolfsburg.

CHAMPIONS LEAGUE WEDSTRIJD

Een solo doelpunt van Kevin Kampl tilde Leipzig zaterdag naar 1-0 over Freiburg, wat de hoop van Leipzig op kwalificatie voor de Champions League een boost gaf.

Terwijl Bayern en Borussia Dortmund strijden om de competitietitel, heeft Leipzig een voorsprong op Freiburg en Union Berlin in de strijd om de laatste twee plaatsen in de Champions League.

De kansen van Union Berlin werden geschaad na het verlies bij Augsburg met 1-0 door een volley van Dion Beljo in de tweede helft.

Union en Freiburg willen zich voor het eerst kwalificeren voor de hoogste Europese clubcompetitie.

Kampl’s doelpunt was te danken aan vaardigheid en een beetje geluk. De Sloveen dribbelde het strafschopgebied binnen en wilde een pass geven die afketste op verdediger Manuel Gulde, waardoor Kampl de losse bal kon opvangen en scoren. Het was de tweede keer deze week dat Leipzig Freiburg versloeg, na de 5-1 nederlaag in de halve finale van de Duitse beker op dinsdag.

DEGRADATIE GEVECHTEN

Het op de laatste plaats staande Hertha Berlin heeft de hoop op een dramatische ontsnapping aan degradatie vergroot door medekoploper Stuttgart met 2-1 te verslaan. Hertha bleef laatste, maar verkleinde het gat naar het 16e geplaatste Stuttgart, de eerste ploeg buiten de degradatiezone, tot drie punten.

De Amerikaanse coach Pellegrino Materazzo heeft een grote stap gezet naar zijn doel om Hoffenheim van degradatie te redden na een 3-1 overwinning op Eintracht Frankfurt.

Frankfurt coach Oliver Glasner kreeg voor rust een rode kaart nadat hij een omstreden penalty voor Hoffenheim had betwist. Frankfurt had een kans om terug te komen toen Stanley Nsoki werd weggestuurd voor een gevaarlijke actie op de Amerikaanse speler Paxten Aaronson, maar kon slechts één doelpunt maken van Mario Götze.

Bochum bleef in de degradatiezone op de zeventiende plaats na het verlies van Borussia Moenchengladbach met 2-0.

De nederlaag kan Bochum duur komen te staan, aangezien vier van de onderste zes ploegen dit weekend hun wedstrijden wonnen, waaronder Hertha, Augsburg, Hoffenheim en Schalke, dat vrijdag Mainz met 3-2 versloeg via een dramatische penalty in de 102e minuut.