Inter verslaat Juventus met 1-0 en bereikt bekerfinale Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Inter Milan s Federico Dimarco scoort het openingsdoelpunt van zijn ploeg tijdens een Italiaanse beker halve finale tweede been voetbalwedstrijd tussen Inter Milan en Juventus in het San Siro stadion in Milaan, Italië, woensdag 26 april 2023. Foto: AP.

Federico Dimarco scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd om titelverdediger Inter met 2-1 te laten winnen. De Nerazzurri spelen tegen Fiorentina of Cremonese in de finale op 24 mei in Rome.

Inter speelt volgende maand tegen AC Milan in de halve finale van de Champions League. Het versloeg zijn stadsrivaal om de Italiaanse Super Cup te winnen in januari.

Inter kon beschikken over Romelu Lukaku nadat zijn schorsing door de Italiaanse voetbalbond ongedaan was gemaakt in een “verklaring tegen racisme.”

Lukaku had in de openingswedstrijd een tweede gele kaart gekregen omdat hij de fans van Juventus provoceerde door zijn vinger tegen zijn lippen te houden om het publiek het zwijgen op te leggen nadat hij in Turijn in de rust een penalty had omgezet om een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Lukaku – die zwart is – was echter het slachtoffer van herhaaldelijk discriminerend gezang.

De spits van Inter werd in San Siro in de tweede helft ingevallen.

Op dat moment stond Inter al voor, nadat het in de 15e minuut enigszins fortuinlijk de leiding had genomen.

De doorloopbal van Nicolò Barella leek bedoeld voor Edin Džeko, maar bereikte Dimarco. Het schot van de Inter-verdediger rolde achter in het net en stuurde Juventus-doelman Mattia Perin de verkeerde kant op.

Dat leek Juventus wakker te schudden en het kwam 10 minuten voor rust bijna op gelijke hoogte, maar Inter-doelman André Onana verrichtte een geweldige redding door de inzet van Filip Kostić van 20 meter weg te palmeren.

Džeko dacht zeven minuten na rust de voorsprong van Inter te verdubbelen, maar dat werd afgekeurd wegens buitenspel.

Dimarco hielp zijn ploeg bijna aan een tweede in de 73e minuut met een vrije trap die van de muur kwam en in het pad van Henrikh Mkhitaryan, maar Perin verrichtte een fantastische redding met één hand om hem van dichtbij te weren.