Haaland scoort 4e hattrick voor City in 3-0 zege op Wolves Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Manchester City s Noorse spits Erling Haaland viert feest na het scoren van zijn tweede doelpunt tijdens de voetbalwedstrijd in de Engelse Premier League tussen Manchester City en Wolverhampton Wanderers in het Etihad Stadium in Manchester, Noordwest-Engeland, op 22 januari 2023. AP

De drie doelpunten van de Noorse spits in een periode van 14 minuten na rust brachten hem op 25 doelpunten voor het seizoen. Dat is meer dan een speler vorig seizoen, toen Mohamed Salah en Son Heung-min de Gouden Laars deelden met 23 doelpunten.

De snelste speler die eerder vier hattricks scoorde in de Premier League was voormalig Manchester United-spits Ruud van Nistelrooy, in 65 optredens. Haaland heeft slechts 19 wedstrijden nodig gehad om deze prestatie te leveren en blijft het Engelse voetbal veroveren in zijn eerste seizoen in zijn geboorteland.

Guardiola had zijn spelers en de fans van de club na de 4-2 comeback overwinning op Tottenham op donderdag een veeg uit de pan gegeven. Hij zei dat ze de passie en het verlangen misten om de achterstand op Arsenal, die bij de aftrap op zondag vijf punten bedroeg, te verkleinen.

Het publiek was deze keer meer bij stem in het Etihad Stadium en de prestaties van City leken energieker, zij het tegen een tegenstander die tegen degradatie vecht.

Haaland opende de score door de voorzet van Kevin De Bruyne in de 40e minuut binnen te koppen, net toen City naar hartelust kansen begon te creëren.

De golf van aanvallen hield na de pauze aan en Ilkay Gündogan werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Ruben Neves, waardoor Haaland de kans kreeg om vanaf de strafschopstip een tweede treffer toe te voegen. Hij stuurde doelman Jose Sa de verkeerde kant op in de 50e.

Sa gaf de bal vervolgens slordig weg aan Riyad Mahrez toen hij van achteruit wilde uithalen. Mahrez had zelf kunnen schieten, maar koos voor een korte pass op Haaland, die met een kalme streep zijn hattrick completeerde. Zijn andere doelpunten kwamen ook in het Etihad, tegen Crystal Palace, Nottingham Forest en Manchester United in opeenvolgende thuiswedstrijden.

Haaland kreeg de kans niet om er nog iets aan toe te voegen, want hij werd in de 61e minuut gewisseld voor een staande ovatie.

(Voor meer sportnieuws en updates, volg Ahram Online Sports op Twitter op @AO_Sports en op Facebook op AhramOnlineSports.)