Vijfsterren Real Madrid geeft masterclass aan Liverpool Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

De Braziliaanse spits Vinicius Junior van Real Madrid viert het eerste doelpunt van het team tijdens de UEFA Champions League laatste 16 eerste leg voetbalwedstrijd tussen Liverpool en Real Madrid op Anfield in Liverpool, noordwest Engeland op 21 februari 2023. Foto: AFP

Met twee doelpunten achterstand na 14 minuten op dinsdag, kwam titelverdediger Madrid terug om met 5-2 te winnen in een klassieker op Anfield en met een ruime voorsprong de tweede ronde van de 16 in te gaan.

Vinicius Jr. en Karim Benzema maakten elk twee doelpunten om Liverpool te overrompelen en te bevestigen dat de Spaanse reus de trofee zal verdedigen.

Dit Madrileense team ziet er completer uit dan het team dat Jurgen Klopp vorig jaar in de finale in Parijs versloeg. Toch was dit een overwinning die de memorabele comebacks weerspiegelde die leidden tot die recordverlengende 14e Champions League titel.

Darwin Nunez zette Liverpool na vier minuten op voorsprong en Mohamed Salah verdubbelde 10 minuten later de voorsprong.

In een typisch ontmoedigende sfeer op Anfield leken de bezoekers te bezwijken onder de druk, totdat Vinicius Jr. de aanzet gaf tot een opzwepend gevecht.

De Braziliaanse international maakte er in de 21e één terug en bracht de stand in de 36e gelijk.

Madrid nam na rust het heft in handen toen Eder Militao de bezoekers twee minuten na rust op voorsprong kopte.

Benzema’s dubbel in de 55e en 67e betekent dat de kwartfinale in zicht is voor Madrid, terwijl Liverpool moet hopen op een bijna wonder in het Bernabeu.