Son maakt zijn punt als Spurs West Ham tot zinken brengen Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Son heeft het dit seizoen zwaar te verduren gehad en zijn slechte vorm overtuigde Tottenham’s afwezige baas Antonio Conte ervan om hem voor de Premier League clash aan de kant te zetten.

Voorafgaand aan dit weekend had de 30-jarige in slechts vier wedstrijden gescoord dit seizoen.

Maar Son maakte zijn punt voor Conte toen hij van de bank kwam om Tottenham’s tweede doelpunt te maken, nadat Emerson Royal de gastheren in de tweede helft op voorsprong had gezet.

Son’s negende doelpunt in alle competities dit seizoen weerspiegelde zijn hattrick tegen Leicester in september, die tot stand kwam nadat hij was uitgevallen en vervolgens als invaller was ingebracht.

Tottenham’s overwinning op hun worstelende Londense rivalen bracht hen één punt boven Newcastle op de vierde plaats, hoewel de Magpies een wedstrijd achter de hand hebben.

Conte keek thuis in Italië via de televisie toe, nadat hij te vroeg was teruggekeerd na zijn galblaasoperatie. Assistent-coach Cristian Stellini nam de instructies van zijn herstellende manager over.

Het was een broodnodige overwinning voor Tottenham, dat vorig weekend werd verslagen bij Leicester en daarna met 1-0 verloor bij AC Milan in de Champions league laatste 16 eerste been.

Stellini heeft nu alle drie wedstrijden gewonnen terwijl hij Conte verving dit seizoen.

West Ham blijft derde na de eerste nederlaag in vier competitiewedstrijden.

Na slechts 46 seconden kwam West Ham dichtbij via Jarrod Bowen, die met een halfvolley net naast schoot.

Tottenham was boos toen een VAR-controle oordeelde dat het schot van Richarlison, dat duidelijk de uitgestoken hand van Thilo Kehrer raakte, geen penalty waard was.

Tottenham had moeite om ritme te vinden naarmate de helft vorderde en hun eerste schot op doel van Pierre-Emile Hojbjerg leidde tot sarcastisch gejuich van gefrustreerde fans.

Richarlison heeft sinds zijn overstap van 60 miljoen pond (72 miljoen dollar) van Everton naar Tottenham vorig jaar moeite gehad om een impact te maken en scoorde slechts twee keer.

Het gebrek aan vorm van de Braziliaan werd opnieuw duidelijk toen hij een slechte hoek nam na een pass van Harry Kane, waardoor hij zijn positie verloor en Lukasz Fabianski kon redden.

Richarlison schoot aan het begin van de tweede helft opnieuw recht op Fabianski, maar Tottenham liet in de 56e minuut eindelijk zijn territoriale overwicht gelden.

De pass van Ben Davies splitste de verdediging van West Ham en Emerson toonde een onverwachte kalmte voor een speler met slechts één doelpunt dit seizoen, toen de rechtsback een zelfverzekerde afwerking langs Fabianski boorde van net binnen het gebied.

Fraser Forster behoedde Tottenham’s voorsprong even later met een prima redding van Bowen.

Son’s ballingschap eindigde toen hij in de 67e minuut inviel voor Richarlison en binnen vijf minuten stond hij op het scorebord.

De prachtige pass van Kane haalde twee West Ham-verdedigers uit het spel en Son raakte de bal perfect, hij controleerde behendig en schoot vanaf 12 meter langs Fabianski.