Lifestyle

Wil je geen dure zonnecrème kopen? Dit goedkope product is volgens Test-Aankoop de ‘Beste Koop’

Dat zonnecrème smeren belangrijk is om rimpels, huidverkleuringen en zelfs kanker tegen te gaan, weet je waarschijnlijk wel. Toch doen we het nog al te vaak niet, en daar helpt het hoge prijskaartje van een tube zonnebrandolie niet bij. Al hoef je volgens Test-Aankoop absoluut niet zoveel geld uit te geven om voldoende beschermd te zijn tegen de schadelijke UV-stralen.

© Kruidvat.

De consumentenbond testte voor een nieuwe studie zeventien zonnecrèmes uit met een SPF van 30. Het onderzoek bestond uit meerdere delen: een test in het labo, een analyse van het etiket en een gebruikerstest. Alle factoren samen resulteren in een eindscore op 100. De Paris Sublime Sun van L’Oreal behaalde een score van 72 op 100 en is daarmee de winnaar. Al betaal je voor een tube wel 17,34 euro.

Gelukkig deelde Test-Aankoop ook de prijs van Beste Koop uit, waarbij de SoLait SPF 30 zonnecrème van Kruidvat als beste uit de bus komt. Het product van Kruidvat behaalde een score van 67 op 100 en kost € 9,99. Diezelfde zonnecrème werd in 2008 trouwens ook al verkozen als beste zonnecrème op de markt na een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond.

Niet zo heel lang geleden kreeg een simpele en vooral spotgoedkope crème van Kruidvat trouwens nog de titel van beste dagcrème na een onderzoek van Test-Aankoop. De organisatie probeerde toen 16 verschillende dagcrèmes uit, en uiteindelijk bleek de Hydro dagcrème van Kruidvat het beste te scoren op alle vlakken. Een potje van die crème kost € 2,48.