KlokBavaria BBC News

BBC

Bierverkoop in Duitsland heeft 30 jaar hun laagste niveau getoond

De Duitsers drinken laag en minder bier, maar niet -alcoholische variëteiten zijn populairder dan ooit.

Het Duitse Destitis Federal Statistics Office zegt dat de verkoop van niet -alcohol in de afgelopen jaren meer dan twee keer is geweest – 5% hoger dan 20 jaar – hoewel de bierverkoop al meer dan 5 jaar op hun laagste niveau is.

Voor het eerst daalden ze onder de periode van de half jaar onder de 4 miljard liter.

De Duitse bierverkoop is gedaald tot ongeveer 1,5 miljard liter in de eerste helft van 2021 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Arduinger Bruwari in de buurt van München produceert al sinds de jaren 1880 bier, en de CEO Stepan Craze zegt dat drinkgewoonten veranderen en tegenwoordig ongeveer een kwart van hun productie is niet -alcohol.

“We moeten een manier vinden om bier te maken, ook al is het niet -alcoholisch, zelfs aantrekkelijk voor jongeren.

“De manieren waarop ze elkaar hebben ontmoet en hoe ze samen feesten, moeten ze je begrijpen, er is hier geen algoritme dat je vertelt dat je nu bier nodig hebt.”

De verkoop van niet -alcoholische beren is meer dan twee keer de verkoop sinds de 21e

Stepan Craise ziet de Duitse biercultuur nog steeds als een hulpbron, en tegenwoordig promoot zijn bedrijf zijn alcoholvrije bier tot sportevenementen als een natuurlijk alternatief voor energiedrank.

Burman Louis von Toru in Cafe Cosos van München zegt dat veel van zijn klanten meer gezondheidsbewust zijn.

“In de jaren 2000 denk ik dat mensen een glas water moeten hebben als je het hen zou vertellen … en ze zouden echt van streek zijn.”

Maar nu heeft hij een verandering geïdentificeerd.

“Iedereen is zich een beetje meer bewust van hun gebruik. Ik denk dat de meeste mensen nog steeds alcohol drinken, maar ze doen het bewuster en hebben alcoholvrije drankjes erin.”

Magdaleena, een student, gelooft dat mensen van zijn leeftijd minder regelmatig drinken dan de oudere generatie, maar toch genieten van een biertje

Louis zegt echter dat full-power bier niet weggaat.

“Dit is een beetje een verandering, zei hij, ik denk dat we ’s nachts 150 tot 500 liter gewoon bier verkopen, misschien vergeleken met 20 liter alcoholvrij bier. Er is dus nog steeds een enorme kloof tussen de twee.”

Op het Sandcarwa Folk Festival in Bamburg, Noord -Beieren, is de traditie van het drinken van alcoholbier in Duitsland levend en goed zichtbaar.

Tijdens de vijfdag lange viering, de wind van de bamboob, zijn middeleeuwse wegen gevuld met gebrul -transacties op muzikanten, worststandaards en talloze bierkraampjes.

In de oude stad Sandstrace had Paskal een biertje met een vriend.

“Bear is erg belangrijk voor de stad en we hebben hier veel brui,” zei hij.

“Mensen komen hier voor bier en voor het feest. Ik kan niet denken dat het gebruik van bier hier in Bamberg minder dan ooit is.”

Stonden buiten een biertuin, Magdalena, stemde een student ermee in.

“Ik kijk rond en iedereen heeft een glazen bier in zijn hand zo zo

“Ik denk dat mensen, vooral in mijn generatie, de neiging hebben om dagelijks minder te drinken, maar het is nog steeds Duitsland, het is nog steeds Beieren.”

Bronlink