Buitenland

Volg hier live de rechtszaak tegen Holleeder

“Hij weet nu waarom het voorbij is”, antwoordde Astrid Holleeder op 12 maart aan de rechtbank op de vraag waarom ze zo emotioneel was. Ze doelde op de inhoud van een heimelijk gemaakte opname van een gesprek met haar broer Willem. Het gesprek zou zijn gegaan – zo bleek uit de woorden van Astrid – over Dino S., een voormalig partner van Willem uit de Amsterdamse onderwereld die vorig jaar door het gerechtshof tot levenslang is veroordeeld voor betrokkenheid bij twee liquidaties waarvan Holleeder ook wordt verdacht.

Astrid Holleeder had de geluidsdragers waarop de opnames waren opgeslagen aan een bekende gegeven maar was vergeten dat ze daar lagen. Toen deze onbekende persoon niet zo lang geleden ging verhuizen heeft ze de opnames gevonden. Puur toeval, bezwoer Astrid Holleeder tijdens een van haar eerste verhoren in maart van dit jaar.

Lees ook: Misdaadredacteur Jan Meeus volgt de gebeurtenissen rondom ‘De Neus’ al vijftien jaar op de voet en geeft een uniek inkijkje in de Nederlandse onderwereld. Bekijk en beluister zowel de video als de podcast