Gezondheid

Titelverdediger Federer uitgeschakeld op Wimbledon

Roger Federer is woensdag verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales op Wimbledon. De regerend kampioen verloor na een marathonpartij in vijf sets van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-2, 7-6, 5-7, 4-6 en 11-13.

Djokovic wel door

Novak Djokovic is plaatste zich woensdag al eerder voor de halve finales. De Serviër won in vier sets van de Japanner Kei Nishikori: 6-3, 3-6, 6-2 en 6-2.

Djokovic bereikt daarmee voor het eerst sinds de US Open in 2016 de laatste vier op een grandslamtoernooi. De tennisser stond een aanzienlijk deel van 2017 en 2018 langs de kant vanwege blessureleed. Hij onderging een operatie aan zijn elleboog en moest zijn servicebeweging aanpassen. Op Roland Garros verloor de Serviër anderhalve maand geleden nog teleurstellend in de kwartfinales van de veel lager geplaatste Marco Cecchinato.

De voormalig nummer 1 van de wereld en drievoudig Wimbledon-winnaar heeft op het Londense gras zijn topvorm echter weer hervonden. De als twaalfde geplaatste speler had het niet gemakkelijk tegen de Japanner. Zo werd hij gebroken in de tweede set en verloor die vervolgens met 3-6. Ook in de derde set had Nishikori breekkansen. Drie punten om op 2-2 de game van Djokovic af te pakken waren echter niet aan de Japanner besteed.

Nadat de Serviër Nishikori vervolgens wel brak, stoomde hij door naar setwinst. In de vierde set speelde Djokovic de partij op routine uit. In de halve finale komt hij uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Rafael Nadal en Juan Martin del Potro.

Dit bericht wordt uitgebreid.