Kookolie kan een gerecht volledig omzetten, maar gebruik het verkeerde om het te vernietigen. Olijfolie is veel thuis koken, het is niet altijd de beste keuze. Reden? Het rookpunt eronder betekent dat het bij hoge temperaturen kan branden, waardoor voedsel in een onaangename, bittere smaak achterblijft.
Bereik neutrale oliën zoals Canola, Avocado of Grapsid, in plaats van gebakken, Searling of een andere high-etmeal koken. Ze kunnen verwarmde temperaturen weerstaan en een schonere, scherperige afwerking bieden. Door de juiste olie in de juiste techniek te combineren, verhoogt u zowel de smaak als de textuur in elke maaltijd.
Olijfolie voegt bijvoorbeeld toe en voegt verrijking en diepten toe zoals Goodie en het pak Eiwit En GroentenHet rookpunt is echter minder dan andere oliën, het maakt een slechte keuze voor het koken van high-etmout zoals gebakken of brandend. Als u een verbrande of bittere smaak opmerkt bij het koken bij hoge temperaturen, kan uw olie de schuld krijgen. Op de flip kunnen neutrale oliën zoals Canola, Avocado en Grapesid meer warmte bedienen en frisse, schonere resultaten opleveren.
Dit gaat niet alleen om temperatuur. Sommige oliën zijn meer geschikt om te bakken, terwijl anderen smaak-, textuur- of voedingsvoordelen toevoegen bij het gebruik van RAW. En als je plank bent – maagd, overtollige maagd, verfijnd – wordt afgeleid door verschillende soorten olijfolie – ben je niet alleen. We hebben met culinaire professionals gesproken hoe we welke olie kunnen gebruiken, wanneer ze moeten worden gebruikt en hoe we elke keer de beste resultaten in de keuken kunnen krijgen.
Je kookt, bakt of regent gewoon wat plakjes over elke salade, wetende dat de juiste olie voor het werk je eten kan verbeteren en je voedsel beter kan laten smaken.
De meest voorkomende oliën en toepassingen
Gezien de twee grotere bij het kiezen van een olie van rookpunten en geuren.
Ik heb geleid, eigenaar Vertel me hoe ik moet eten Er is geen onbekend voor het koken van onderwijs in Italië. Naast het dienen van een indrukwekkend beeld van de Italiaanse delikacy in zijn iconische bezorging, slingert parait -seminars, testen en vitrines.
Uit het smaakprofiel zei Parata dat het belangrijkste aspect van een olie het rookpunt is wanneer het wordt gebruikt om ten minste te koken. Een hoog rookpunt geeft aan dat het product hogere temperaturen kan weerstaan vóór het begin van het product – u raadt het al – lees rook en brak.
Het is belangrijk om te onthouden voor eiwitten zoals rood vlees die meer warmte en lang koken vereist om het stijve externe en meer vezelige interieur te breken. Allereerst, als de olie een smeervat is voor de perfecte ziener en/of crunch, wil je niet dat het volledig uitgestorven is voordat het klaar is (of Goed Klaar, als het jouw keuze is).
Hier is een lijst met de meest voorkomende oliën die worden gebruikt voor het koken, in detail aangeboden door Torai (San Olive Oil, die zijn eigen sectie krijgt na het springen).
Canola
Hoge rookpuntoliën zoals grachten zijn goed voor giet-aron kookgerei kruiden.
Voor het beste: Gekookt, bakken en gebakken
“Groenteolie heeft een neutrale, fijne smaak en een hoog rookpunt, het maakt het geweldig voor gebakken, passende en hoogniveau koken.” Deze oliën zijn ook ideaal Je cast-e-ion kookgerei kruidenDe
Sesamolie
Ideaal om sesamolie af te maken.
Voor het beste: Einde
“Het is sterk, bekend om de geur van de noten – vooral wanneer geroosterd – het is meestal geweldig om de gerechten af te maken om de diepte en het aroma te voegen dat in Aziatisch voedsel wordt gebruikt “”
Kokosolie
Kokosolie heeft een gewaagde smaak en gemiddeld rookpunt.
Voor het beste: Koken en bakken
“Het heeft een gemiddeld rookpunt met zijn onderscheidende, zoete en tropische geur, waardoor het geschikt is voor koken en afwerking, vooral in Confection of Aziatisch gemotiveerd voedsel. “
Avocado -olie
Avocado -olie is trots op een hoog rookpunt.
Voor het beste: Gekookt, bakken en gebakken
“Fijne en vlinders in de smaak, het heeft een van de meest rookpunten, het maakt het ideaal voor zeer high-opaque koken of bak het is het als een afwerkingolie als geweldig rauw.
Zonnebloem
Het verhaal maakt de olie goed voor het frituren van een neutrale smaak.
Voor het beste: Gekookt en gebakken
“Het heeft een neutrale smaak en een hoog rookpunt, het maakt het geschikt voor koken en frituren op hoog niveau “”
Olijfolie: een gids
Net als wijn is de smaak van olijfolie onderworpen aan zijn verschrikkingen, klimaat en productiestijl.
Ongetwijfeld de meest populaire en bekende van het stel, kan olijfolie worden behandeld zoals velen Wijn Zijn fruitvariaties, verschrikkingen, klimaat en paren.
Nieuw -Zeeland Allpress Olive Grovs Elke fles gasten zorgt voor de smaak van zijn eilandwoning om de smaak van elke fles te detecteren en te waarderen. Het omvat ook olijfolie -mengsel, net als wijn, die de smaak kunnen vergroten of de stemming kunnen vergroten om resultaten te creëren tegen alles in de markt.
“Net als efficiënt wijn of koffie gemengd, wordt olijfolie -mengsel gemaakt om de harmonieuze balans van de proeverij en aroma’s te bieden,” zei Erin Butterworth, die toezicht houdt op het merk en de marketing voor het merk. “Het mengsel van verschillende olijfsoorten stelt ons in staat om rijke oliën te produceren in complicaties, wat resulteert in en van gras tot peper en noten van het gras.”
“Deze veelzijdigheid maakt het ideaal voor hun verschillende soorten keukentoepassingen, zoals regens over salades, het afwerken van voedingsmiddelen of het opvoeden van gebakken producten. De industrie van mix zorgt ervoor dat elke fles een reeks en aangename gearomatiseerde profielen biedt, creativiteit uitnodigt voor de keuken en het dagelijks voedsel verbetert.”
Olijfolie
Overmatige olijfolie van maagdelijke olie is de goudwaarde, maar afhankelijk van uw kookbehoeften, zijn de andere, meer betaalbare variaties en mixen het overwegen waard.
Vergelijk olijfolie
Vriendelijk | Wat is het | Smaak | Rookpunt | Het beste gebruik |
---|---|---|---|---|
Extra maagd | De hoogste kwaliteit. Gemaakt van koude stressvolle olijven zonder enige chemische verwerking. | Vet, fruit | 375 ° F | Afwerking, zinken, salade |
Maagd | Gemaakt met koude stress, maar met wat hoogte en minder intense smaak dan Evo | Licht | 390 ° F | Lichte zuinig, eenvoudig koken |
Authentiek/klassiek | Gemengd olijfoliemengsel | Neutrale | 465 ° F | Gefrituurd, geroosterd |
Licht/overtollig licht | Zware geraffineerde olie met minimale smaak en kleur | Neutrale | 470 ° F | Bakken, hi-hit koken |
Smaakprofiel van olijfolie
In de meeste olijfolie worden drie verschillende geurniveaus gevonden.
Fruit: “Een fijne klassieker die iedereen leuk vindt. Glad en evenwichtig, het tilt direct in elk gerecht op” “Deze oliën kunnen het beste worden gebruikt in salades en verse groenten als onderdeel van finisher of dressing
Noten: “Romig en gek met een gladde afwerking. Al dat Ness wenste dat je wenste – zoals boter, maar beter “
Peper: “Het is een gewaagde olie met intense en een serieuze beet die zijn aanwezigheid bekend maakt” “Brood dompelen of proberen gekookte groenten en peperolie af te maken om het vlees af te maken.
Waar moet u op letten bij het kopen van olijfolie
Het controleren van de datum in een fles olijfolie voordat u koopt, is een goede gewoonte.
Wanneer de meeste olijfoliën van de massamarkt worden uitgevoerd, bieden ze niet altijd een uitzonderlijke smaak- of kookervaring. In plaats daarvan adviseert Butterworth kopers om vier functies in gedachten te houden als een Mendander door boodschappen of gastronomische foodwinkel -eilanden.
- Verfrissend: “Olijfolie denkt als vruchtensap – het is het beste als fris! Zoek naar een gestempelde gewas of ‘geperste’ datum in de fles. Let op olie van de afgelopen 12-18 maanden en natuurlijk in twee jaar om volledige smaak- en gezondheidsvoordelen te krijgen.”
- Vrij vetzuur (FFA): “De FFA -marker onthult dat de olijven beter worden beheerd door post -harvest en lager. Volgens internationale normen moet extra olijfolie van Virgin FFA onder 5,5% hebben. Sommige premiumproducenten zoals US Target onder 1,5% om een uitzonderlijke kwaliteit aan te geven.”
- Naar smaak: “Het gehemelte van iedereen is anders, dus de ideale olie voor de ene persoon is misschien niet geschikt voor de andere. Bij het bemonsteren van oliën (door smaak of kleine flessen) help je te ontdekken dat je van vetgedrukte, pepervariëteiten of een glad, vruchtbaar mengsel houdt. Ze verbazen hoe ze kunnen proeven.”
- Verpakkingswaarde: “Om te beschermen tegen blootstelling aan licht, moeten kwaliteitsoliën worden verkocht in glas-, tin- of ondoorzichtige containers, die de smaak en antioxidanten verminderen. Als u niet heel snel naar huis gaat, wees dan voorzichtig in schone plastic flessen of grote bulkcontainers.”
Lees meer: Pantry -nietjes en andere gerechten zijn sneller dan wat je denkt
Creatief gebruik voor olijfolie
Cvich is een gerecht dat de olijfolie vooraan en in het midden houdt.
Het gebruik van olijfolie is niet exclusief voor koken, bakken en afwerken. Myla Morandi, chef -kok van Lake Komo Grand Hotel VictoriaLeno verwees naar zijn geliefde Vannie -merk als zijn kookheld. Hij verzamelde de hele gerechten rond zijn brede smaakprofiel.
“In onze keuken gebruiken en testen we het aangepaste olijfolie -mengsel om een nieuw seizoensmenu te creëren, ideaal om een bepaalde balans te bereiken tussen roken, smaak en structuur,” zei hij.
Sommige favoriete en recente voorbereidingen van de chef bevatten:
Koriander-Looot olijfolie voor CVIC op Sea Bus: “Deze olie wordt gemaakt met behulp van een cool-excit-techniek die zijn zuiverheid en elegantie behoudt,” zei hij. “Verse korianderbladeren zijn een paar seconden in heet water leeg en vervolgens in ijswater gekoeld om hun kleur te bepalen. Zodra de bladeren zijn geperst, worden de bladeren gemengd met zonnebloemolie (voor zijn neutraliteit) en olijfoliemengsel.”
Donkere chocolade banketbakkering: “We voegen een druppel extra maagdelijke olijfolie toe in een chocoladesessert met vijgen op vijgen en maladonzout.
Raviolo: “In een Ravolo -gevulde Ravolo verhoogt een Bargamot -olie – geïnfecteerd met de Gest – geïnfecteerd met de Gest – de verfrissing van de citrus zonder te vertrouwen op agressieve zuurgraad.”