Griezmann schittert als Atletico Valladolid verslaat Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

De Franse spits Antoine Griezmann van Atletico Madrid viert het tweede doelpunt van zijn team tijdens de voetbalwedstrijd in de Spaanse competitie tussen Club Atletico de Madrid en Real Valladolid FC in het Wanda Metropolitano stadion in Madrid op 21 januari 2023. AFP

De Nederlandse spits, vrijdag overgekomen van Barcelona, kwam in de tweede helft van de bank, maar toen had Antoine Griezmann de wedstrijd in het Metropolitano al volledig onder controle.

De Franse spits gaf met een sublieme assist aan Alvaro Morata de openingstreffer en maakte daarna zelf de tweede treffer.

Mario Hermoso maakte de derde uit de rebound, nadat zijn kopbal uit de vrije trap van Griezmann werd gepareerd.

Die drie goals in een periode van 11 minuten in de eerste helft zorgden voor de punten voor Atletico op de vierde plaats.

De ploeg van Diego Simeone heeft een moeilijk seizoen achter de rug, zowel in de competitie als in Europa, waar ze werden uitgeschakeld, maar behaalde een tweede overwinning in zeven competitiewedstrijden om weer de goede kant op te gaan.

Donderdag staan ze tegenover hun rivalen Real Madrid in de kwartfinale van de Copa del Rey, een belangrijke derby, maar ook hun laatste realistische kans op zilverwerk dit seizoen.

“Ik ben heel blij, heel tevreden met de prestatie van het team,” vertelde Griezmann aan DAZN.

“We doen het goed sinds het WK, spelen met intensiteit, hard werken, hebben kansen voorin, maar het ontbrak ons aan een doelpunt.

“Dat was grotendeels mijn schuld, want ik kreeg wel kansen, maar kreeg hem er niet in. Dit doelpunt helpt me mentaal om weer te gaan scoren.”

Gesterkt door de bekerloting en de komst van Depay begon Atletico uitstekend.

Griezmanns prachtige back-flick speelde Morata aan, die naar binnen sneed en bij de tweede paal raak schoot.

Vijf minuten later verdubbelde Griezmann de voorsprong van Atletico door een voorzet van Nahuel Molina binnen te knallen.

Hermoso’s derde treffer werd bekrachtigd na een lange VAR-controle en Atletico liet kansen liggen om de winstmarge na de pauze te vergroten.

Angel Correa raakte met een schot beide palen, terwijl Yannick Carrasco twee keer dichtbij kwam.

De overwinning brengt Atletico op 10 punten van koploper Barcelona, ook al heeft het twee wedstrijden extra gespeeld.

De Catalanen ontvangen zondag Getafe, terwijl nummer twee Real Madrid naar Athletic Bilbao reist.

– Real kanshebbers –

Real Sociedad, derde, versloeg Rayo Vallecano eerder op zaterdag met 2-0 en komt zo op 38 punten met Real Madrid.

De bezoekers openden na een kwartier de score in Vallecas toen de ervaren spelverdeler David Silva de Noorse spits Alexander Sorloth in stelling bracht.

De aanvaller heeft nu vijf doelpunten in zijn laatste vijf competitiewedstrijden voor de club, waardoor La Real naar de bovenste regionen van de ranglijst is gestegen.

Zonder de belangrijke middenvelders Mikel Merino en Martin Zubimendi, respectievelijk geblesseerd en geschorst, was Real Sociedad niet op zijn best, maar het deed goed om de aanvallen van Rayo af te slaan.

Ander Barrenetxea verdubbelde de voorsprong van de Baskische ploeg in de 36e minuut met een nette afwerking toen een doorgekopte corner bij de achterste paal zijn weg naar hem vond.

Het was de eerste wedstrijd van de 21-jarige aanvaller sinds een zware hamstringblessure in januari 2022.

“Dit zal er niet toe leiden dat we de fout maken om te verslappen, er is nog een lange weg te gaan, we zijn nog niet eens op de helft”, zei coach Imanol Alguacil.

“Voorlopig klopt het dat we een geweldige start hebben gehad, maar dat moeten we volhouden, anders is het niets waard.”

Eerder boekte Espanyol een 1-0 overwinning op Real Betis.