Entertainment

Pop en jazz: twee routes voor North Sea Jazz 2018

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az
Poproute door Saul van Stapele:

 • ‘Electronic Dilla Soul’, noemden de bandleden van trio Moonchild uit Los Angeles hun aanstekelijke, ontspannen muziekstijl in een interview, met een verwijzing naar de man wiens invloed op North Sea Jazz al jaren veelvuldig in jazz- en popconcerten is terug te horen: de in 2006 overleden muziekpionier J Dilla. Het bejubelde trio put virtuoos, gloedvol en zelfverzekerd uit jazz, hiphop, soul en funk en is een van de grote aanraders in de poproute.

  Moonchild, vrijdag 20.00, Darling.

 • De vorige keer dat Anderson .Paak op North Sea Jazz stond, twee jaar terug, was hij de muzieksensatie van het moment, met het succes van zijn eigen Malibu, zijn grote rol op Compton van Dr. Dre en een dijk van een livereputatie die hem vooruitsnelde. Inmiddels is hij een grote naam en nog steeds een charismatische, soepele performer, crooner én drummer die zijn nummers live volop nieuwe richting en energie geeft.

  Anderson .Paak, zaterdag 22.15, Maas.

 • Ruim vijfenveertig jaar nadat ze een Amerikaanse nummer-1-hit scoorde met de klassieke hit Love Train van het album Back Stabbers, zijn poplegendes The O’Jays nu voor het eerst te zien in Nederland. The O’Jays drukten een dikke stempel op de jaren zeventig-soul met de invloedrijke Philadelphia sound van producers en songwriters Gamble en Huff.

  The O’Jays, vrijdag 17.15, Nile.

 • Hiphopband The Roots is al decennia de norm wanneer het gaat om rapmuziek met een liveband, en is in diverse vormen haast een vaste waarde op North Sea Jazz, van grootse gelegenheidsshows met John Legend en Usher tot dj-sets van voorman en drummer Questlove tot optredens met het eigen repertoire. Dit jaar treedt de groep aan met een ‘Friends’-show, samen met muzikale bondgenoten als Cory Henry, Bilal en Gary Clark Jr.

  The Roots & Friends, vrijdag 22.15, Maas.

 • Een van de boeiendste Nederlandse popartiesten van de afgelopen jaren, speelt zondagavond laat, pal geprogrammeerd tegenover headliner N.E.R.D. Probeer deze shows op zijn minst te combineren, want de intense performance waarmee Sevdaliza uit Rotterdam inmiddels internationaal furore maakt, is uniek.

  Sevdaliza, zondag 22.15, Darling.