Entertainment

Lily Allen over inferno: “Eerder 150 doden, media bagatelliseren drama”

Brand Londen
Zangeres Lily Allen, die de rampplek in Londen bezocht, heeft in een tv-interview verklaard dat de dodentol van de brand in de Grenfell Tower “eerder rond de 150” ligt. Op dat moment was er nog sprake van 17 doden, de autoriteiten hebben dat intussen bijgesteld tot 30 dodelijke slachtoffers. Nadat haar interview door de BBC werd geschrapt, krijgt ze nu steun van collega-popster Paloma Faith. Allen beschuldigt de media ervan het drama te “bagatelliseren”.

Nadat ze werd geïnterviewd door Channel 4, zou de BBC volgens Allen (32) haar bijdrage hebben geschrapt en vervangen door een getuigenis van een gemeentemedewerker.

Paloma Faith steunde Allen op Twitter. Faith zei dat ze de plek ook bezocht en daar te horen kreeg dat het aantal dodelijke slachtoffers “boven de honderd” lag. “Goed dat jij de waarheid durft te zeggen”, schreef ze.

Vandaag maakte de politie bekend dat er intussen dertig doden zijn geteld. Dat kan nog oplopen. Er zijn immers nog ongeveer 60 mensen vermist en 30 mensen liggen nog in het ziekenhuis, waarvan sommige nog voor hun leven vechten.

Gisteren beschuldigde Allen de media ervan het aantal slachtoffers te ‘bagatelliseren’. “Ik heb het nog nooit meegemaakt dat de mainstream media de dodentol zo bagatelliseren. Zeventien? Sorry, maar ik hoor van mensen dat het aantal eerder rond de 150 ligt, en dat daar veel kinderen bij zijn”. Net als Faith stelde Allen dat 150 het getal was dat politie- en brandweermannen haar “off the record” gaven.

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az