Gezondheid

László Bölöni is de nieuwe trainer van Antwerp

Antwerp heeft als laatste eersteklasser een hoofdtrainer aangesteld. László Bölöni, een vertrouweling van kersvers sportief manager Luciano D’Onofrio, moet de promovendus helpen om de hoge ambities waar te maken. Bölöni tekende een contract voor de komende twee seizoenen op de Bosuil, zo maakte de ‘Great Old’ bekend op een persconferentie. Het laatste wapenfeit van Bölöni was een passage bij Al-Ittihad in Saoedi-Arabië, maar daar kreeg hij in 2015 zijn C4 na tegenvallende resultaten.

Laszlo Bölöni is the new manager of R Antwerp FC. #rafc pic.twitter.com/IWmLWoCutN

— Kristof Terreur (@HLNinEngeland) 16 juni 2017

Gisteren kon u in Het Laatste Nieuws al lezen dat Antwerp met Bölöni aan het praten was en dat de onderhandelingen vlot verliepen. En die gesprekken resulteerden dus ook in een samenwerking. De 64-jarige Roemeen voldeed in elk geval aan de vereisten van de ambitieuze promovendus en CEO Paul Gheysens.

Gheysens wilde “een coach met internationale ervaring en een groot netwerk”. Bölöni, een gediplomeerde tandarts, werkte in acht landen, was bondscoach van Roemenië en is al sinds 1994 aan de slag als T1. Vooral bij Standard, in samenwerking met D’Onofrio, boekte hij succes. Als opvolger van Michel Preud’homme bezorgde hij de Rouches twee Supercups en een titel in 2009.

Cristiano Ronaldo
Eveneens op zijn palmares staat een dubbel (titel en beker) met Sporting Lissabon in 2002. In die periode liet Bölöni ook ene Cristiano Ronaldo debuteren. Verder was hij in Frankrijk aan de slag bij Nancy, Rennes, Monaco en Lens en stond hij kortstondig aan het hoofd van de Roemeense nationale ploeg.

Ook als speler was Bölöni eerder al succesvol geweest. Met Steaua Boekarest won de voormalige middenvelder de Europacup I in 1986. In het seizoen 1987-1988 was hij één seizoen in de Belgische hoogste klasse actief bij het bescheiden Racing Jet.