Lifestyle

Gazpacho 2.0: fris soepje met komkommer en rivierkreeft

NINA & LIDL
Bij zomerse temperaturen heb je niet meteen zin in een dampende kom soep. Gelukkig is deze koude variant met komkommer, selder, geitenkaas en rivierkreeftjes heerlijk verfrissend.

Wat heb je nodig:
2 stengels groene selder, grof gehakt
1 komkommer, in blokjes
20 takjes bieslook
10 muntblaadjes + extra om te garneren
100 g fetakaas
1 sneetje bruin brood
2 citroenen
250 ml groentebouillon
handvol rivierkreeftjes
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Doe de komkommer, selder, munt, bieslook en feta in een blender en mix fijn.
Stap 2: Verwijder de korsten van het brood. Scheur het brood in stukjes en doe samen met wat olijfolie, het sap van de helft van de citroenen en de bouillon in de blender, kruid met peper en zout en mix glad. Giet de soep in een schaal, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Stap 3: Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe voor het serveren en schep de soep dan in kommetjes. Verdeel er de rivierkreeftjes over en bedruppel met extra olijfolie.