Entertainment

Film Fest Gent brengt avant-première van gerestaureerde ‘Howards End’

Film Fest Gent heeft als seizoensafsluiters van FFG On Tour, gekozen voor een gerestaureerde versie van ‘Howards End’. De film is op 20 juni op negen locaties in Vlaanderen te zien.

FFG On Tour koos voor de gerestaureerde 4K-versie van ‘Howards End’, de Edwardiaanse kostuumfilm van James Ivory uit 1992 die dankzij deze heruitgave in zijn oorspronkelijke visuele glorie is hersteld, met precies dezelfde kleurschakeringen, helderheid en beelddefinitie als bij de originele release.

Patrick Duynslaegher, artistiek directeur Film Fest Gent, verduidelijkt: “De jonge generatie filmkijkers, die opgroeit met de digitale cinema, beseft wellicht niet hoe kwetsbaar de vroegere op pellicule gedraaide film wel was. Vandaar het belang van de restauratie van het filmpatrimonium.”

Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave prijken op de generiek van deze Britse filmklassieker vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. De film, gebaseerd op een roman van E.M. Forster, sleepte maar liefst negen Oscarnominaties in de wacht. Daarvan verzilverde de prent er drie, waaronder voor Beste Actrice (Emma Thompson). De heruitbreng van de film door filmdistributeur Lumière valt samen met de 25ste verjaardag van de film.

‘Howards End’ is op dinsdag 20 juni te zien tijdens Film Fest Gent On Tour in Sphinx Cinema (Gent), CC Lokeren, Cinema Lumière (Brugge), Cinema Cartoons (Antwerpen), Studio Geel, The Roxy Theatre (Koersel), CC Strombeek, Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) en Cinema ZED (Leuven).

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az