Entertainment

Deze kunstenaar beschildert de kauwgom op het plaveisel

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az

Ben Wilson wordt liefkozend de Chewing Gum Man genoemd, de Kauwgomman. De 53-jarige Britse kunstenaar heeft sinds 2004 alleen al in de straten van Londen zeker tienduizend stukjes platgetreden kauwgom beschilderd.

De Kauwgomman komt woensdag naar Nederland. Een groepje bewonderaars en galerie Hamer hebben de eerste monografie over Wilsons schoenzoolkunst uitgegeven: The Chewing Gum Alchemist. Ze willen de publicatie vieren met een tweedaagse tentoonstelling in Amsterdam.

De Kauwgomman zal passanten op passende wijze de weg wijzen naar de expositie. Vanaf het Centraal Station gaat hij op stukjes kauwgom in het plaveisel een spoor van miniatuurkunstwerken aanbrengen, leidend naar het tentoonstellingsadres.

Beton, auto’s, surveillancecamera’s, billboards, zwerfafval – schoonheid is in het stadslandschap ver te zoeken, zegt Wilson. „Onze omgeving is zeer gecontroleerd en wat we nodig is diversiteit.” Met zijn schilderijtjes op gevonden stukjes kauwgom, en niet op de straattegels zelf, omzeilt hij de bureaucratie die de maatschappij in de greep heeft, zegt de kunstenaar.