Tech

De overeenkomsten tussen prins Harry en Mike Ross uit Suits zijn overdonderend

Kom op zeg, een sprookje? Eigenlijk zou je iedereen die het s-woord gebruikt in relatie tot een huwelijk in koninklijke kringen voor straf vier weken in Utopia moeten zetten. Toch presenteerde AVRO-TROS een veertig minuten durend Brits portret donderdagavond onder de noemer Harry en Meghan. Een koninklijk sprookje.

Het geheel was passend gevoiceoverd door Ivo Niehe. Die legde uit dat de aanstaande echtelieden een volkomen tegengestelde achtergrond hebben. Markle bivakkeerde als kind regelmatig op de set van Married with Children (toch een soort American royalty), waar haar vader cameraman was. Ze was koffermeisje (nummer 24) in Deal or no deal en werd uiteindelijk succesvol dankzij de serie Suits.

Harry heeft zeer geleden onder de dood van zijn moeder, maar is in Afghanistan „veranderd van een jongen in een man”. Hij bewonderde Markle al in Suits, tussen hen beiden is het echte liefde en ze zijn zich aan het ontwikkelen tot goede-doelenbeesten, legde Niehe uit. Weinig nieuws, buiten de herhaalde bevestiging dat Markle a woman’s woman is – al is dat misschien een manier om geen ‘feminist’ te hoeven zeggen, want dat klinkt veel minder gezellig.

Tegelijkertijd zond Net 5 de televisiefilm Harry & Meghan. A Royal Romance uit. Zou die meer onthullen over de karakters en motieven van deze mensen? Actrice Parisa Fitz-Henley lijkt sprekend op Markle (behalve de neus) en Murray Fraser is net Harry. Andere mensen lijken weer minder: de figuur die ik voor een oudere kamerheer hield, bleek aan het eind van de film Prins Charles te zijn.