Entertainment

Bassie en Adriaan schrijven allebei een boek

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az
Zowel Bas als Aad van Toor komen binnenkort met een boek over hun leven en hun carrière. Dat heeft hun manager vandaag laten weten. Het boek van Aad van Toor heet ‘Moe ik kan een salto’ en is een autobiografie waarin de 75-jarige acrobaat terugblikt op zijn hoogte- en dieptepunten.

Het boek van Bas van Toor (81) is dan weer een bundeling van eerdere columns en anekdotes waar de clown eerder over geschreven heeft voor diverse podia. Van Toor heeft al jaren een vaste rubriek in de Vlaardingen Courant. Het boek, dat half juli moet verschijnen, heeft nog geen titel. ‘Moe ik kan een salto’ moet eind juni uitkomen.

De presentatie van de twee boeken valt samen met de grote overzichtsexpositie van het tweetal die deze zomer te zien is Vlaardingen. De tentoonstelling toont honderden spullen uit het rijke televisie- en circusverleden van het succesvolle duo: van de kroon tot Robin de robot, van het masker van de plaaggeest tot de beroemde vrolijke caravan.

Nog steeds populair
Bas en Aad van Toor braken in de jaren zestig door als acrobatenduo The Crocksons en reisden de hele wereld over met hun beroemde stoelenact. Vervolgens ging ze als Bassie & Adriaan verder.

De twee waren 35 jaar lang te zien in een groot aantal televisieseries, waaronder De Plaaggeest, De Diamant en Het Geheim van de Sleutel. Onlangs kwam er een grote box uit met alles wat Bas en Aad van Toor ooit voor televisie hebben gemaakt.

Hoewel Bassie en Adriaan niet meer actief optreden, is hun populariteit nog steeds onverminderd groot. Twee jaar geleden ontvingen ze nog een grote oeuvreprijs. De overzichtstentoonstelling is van 8 juli tot en met 3 september te bezichtigen.