Gezondheid

Bartolomé Márquez is de nieuwe trainer van STVV

Bartolomé ‘Tintin’ Márquez (55) volgt Ivan Leko op als trainer van Sint-Truiden, zo weet de Waalse krant L’Avenir. De Spaanse coach was tot twee jaar geleden bij Eupen aan de slag en waagt zich in ons land nu dus aan een nieuw avontuur op Stayen.

Márquez kwam gisterochtend zelf overgevlogen uit Barcelona om met Roland Duchâtelet en Philippe Bormans verder te onderhandelen. De gesprekken, die tot de namiddag duurden, verliepen constructief en vandaag kwamen alle partijen dan ook tot een akkoord. Algemeen manager Philippe Bormans gaf eerder al aan dat STVV voor een meer ervaren coach zou kiezen en niet opnieuw voor een jonge trainer. Márquez past in dat profiel.

Ervaring deed de Spanjaard op bij Espanyol. Eerst als jeugdcoach, daarna als trainer van het tweede elftal en na een periode als assistent uiteindelijk ook als T1. In 2012 belandde hij bij Eupen. Hij was er net geen drie jaar coach. Eupen werd gelauwerd voor zijn aanvallend voetbal, maar promoveerde niet. Het was trouwens Márquez die Rode Duivel Christian Kabasele omschoolde van aanvaller tot verdediger. In april van 2015 werd Márquez uiteindelijk ontslagen en vervangen door assistent Jordi Condom. Sindsdien zit hij zonder club. Vorige zomer kwam hij wel even aan de bak als technisch directeur van het olympisch elftal van Irak. Márquez heeft als bijnaam ‘Tintin’, omdat toen hij, toen hij nog haar had, op stripfiguur Kuifje leek.