Zes wedstrijden zonder overwinning voor Milan na verlies tegen Sassuolo Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Gregoire Defrel van Sassuolo viert feest met zijn teamgenoten na het eerste doelpunt van zijn ploeg tijdens een voetbalwedstrijd in de Serie A tussen AC Milan en Sassuolo in het San Siro stadion in Milaan, Italië, zondag 29 januari 2023. AP

Milan werd in San Siro met 5-2 vernederd door Sassuolo, waardoor de titelverdediger de afgelopen zes wedstrijden niet meer heeft gewonnen. Komende zondag staat de derby in de Serie A tegen Inter Milan op het programma.

Het was de eerste keer in de geschiedenis van Milaan dat het vier goals tegen kreeg in opeenvolgende Serie A wedstrijden na het 4-0 verlies bij Lazio midweek. Het was ook de eerste keer sinds 1997 dat Milan vijf doelpunten tegen kreeg in een thuiswedstrijd.

Milan ging ook onderuit in de Italiaanse beker tegen 10 man Torino en verloor de Italiaanse Super Cup met 3-0 van Inter.

De Rossoneri zijn afgegleden naar de vierde plaats en zouden aan het eind van de dag zelfs kunnen zakken naar de zesde plaats, nadat Roma en Lazio later spelen tegen respectievelijk competitieleider Napoli en Fiorentina.

Milan-directeur Paolo Maldini lachte midweeks suggesties weg dat Pioli’s job op het spel zou kunnen staan, amper acht maanden nadat hij de ploeg naar de eerste Serie A-titel in 11 jaar leidde.

Sassuolo steeg naar de 16e plaats, acht punten boven de degradatiezone, met de eerste overwinning sinds half oktober.

Domenico Berardi was opnieuw een doorn in het oog van Milan, met drie assists en een doelpunt. De spits van Sassuolo kwam daarmee op 11 goals en 7 assists tegen Milan.

Milan begon eigenlijk de sterkere ploeg in San Siro en Olivier Giroud dacht zijn ploeg in de achtste minuut op voorsprong te hebben gezet, maar dat werd afgekeurd wegens buitenspel.

En toen stortte de ploeg in.

Berardi zette Gregoire Defrel aan voor de opening in de 19e minuut en gaf daarna nog een assist aan Davide Frattesi die drie minuten later Ciprian Tataru?anu passeerde.

De Milanese spelers leken in een shock, maar twee minuten later kon Giroud een voorzet van Davide Calabria binnenkoppen.

Na een half uur kopte Berardi echter een corner binnen om de voorsprong van Sassuolo te herstellen.

Het was de vierde wedstrijd op rij dat Milan bij de rust met twee doelpunten achterstond en het werd door een volgepakt San Siro met luid gejoel van het veld gestuurd.

Direct na de hervatting ging het van kwaad tot erger toen Calabria in de eerste minuut van de tweede helft een overtreding beging op Armand Lauriente.

Milan dacht in de 55e minuut terug in de wedstrijd te komen, maar het doelpunt van Ante Rebic werd opnieuw afgekeurd wegens buitenspel door de video-assistent-scheidsrechter.

Matheus Henrique rondde de memorabele wedstrijd van Sassuolo af in de 79e minuut, kort na zijn entree, met zijn eerste doelpunt in de Serie A _ opnieuw opgezet door Berardi.

De Milanese fans begonnen uit te stromen, hoewel een aanzienlijk aantal bleef, hun steun scanderend, toen Divock Origi twee minuten later een troostprijs scoorde voor de gastheren.