Man City verslaat Liverpool met 4-1 zonder geblesseerde Haaland Ook in Wereld

Photo of author

By Annabelle

Manchester City s Duitse middenvelder Ilkay Gundogan (L) viert feest met Manchester City s Belgische middenvelder Kevin De Bruyne (R) na het scoren van hun derde doelpunt tijdens de Engelse Premier League voetbalwedstrijd tussen Manchester City en Liverpool in het Etihad Stadium in Manchester, noordwest Engeland, op 1 april 2023. AFP

Zelfs zonder de topscorer van de Premier League kwam het team van Pep Guardiola zaterdag met 4-1 achterstand op Liverpool en blijft het in de buurt van Arsenal.

Haaland, die dit seizoen 42 doelpunten maakte in alle competities, was uitgesloten van de wedstrijd in het Etihad Stadium nadat hij niet hersteld was van een liesblessure.

Maar zelfs na een achterstand na een treffer van Mohamed Salah in de 20e minuut, kwam City terug met doelpunten van Julian Alvarez, Kevin de Bruyne, Ilkay Gundogan en Jack Grealish om de druk op Arsenal te houden en de hoop van Liverpool op kwalificatie voor de Champions League een nieuwe klap toe te brengen.

De wedstrijd was een van de grootste resterende tests in City’s competitiecampagne. Een nederlaag zou Arsenal de kans hebben gegeven om de voorsprong op de top uit te breiden tot 11 punten.

En dat leek een reële mogelijkheid toen Liverpool tegen de stroom in scoorde: Diogo Jota brak langs de hoge verdedigingslinie van City en legde af op Salah, die een schot in de hoek schoot.

Maar City trok de stand gelijk toen Alvarez, de Argentijnse WK-spits, de voorzet van Grealish omzette in de 27e.

Liverpool had geen antwoord op de aanvallende kwaliteit van City in de tweede helft, met De Bruyne die een voorzet van Riyad Mahrez minder dan een minuut na de herstart binnen prikte.

Gundogan voegde daar in de 54e van dichtbij een derde aan toe, en Grealish rondde in de 74e de score verdiend af.

De overwinning bracht City op 5 punten van Arsenal voor de wedstrijd van de Londenaren tegen Leeds later op de dag.

Liverpool blijft zeven punten verwijderd van Tottenham op de vierde plaats en heeft sinds 2015 geen competitiewedstrijd meer gewonnen in het Etihad Stadium.

Het team van Jurgen Klopp heeft nu drie wedstrijden op rij verloren sinds het vorige maand Manchester United met 7-0 versloeg.